Image

Jau ceturtdien, 25. augustā, pl. 19.00, TV24 kanālā un Swedbank Latvija un partneru sociālajos tīklos norisināsies Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) nacionālais fināls, kurā pieci perspektīvi Latvijas uzņēmumi prezentēs savu ideju profesionāļu žūrijai. Izvēlētais nacionālā fināla uzvarētājs sacentīsies par iespēju prezentēt savu biznesa ideju starptautiskai žūrijai globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā. Nacionālā fināla laikā tiks noskaidrots arī sabiedrības balsojums, vienam no finālistiem saņemot skatītāju simpātiju balvu.

Pieci Latvijas uzņēmumi – “Longenesis”, “My3D.Cloud”, “Naco Technologies”, “OX Drive” un “Uniscopia Group” – tiks vērtēti piecu punktu skalā pēc četriem kritērijiem: produkts, tā potenciāls, komanda un biznesa modeļa paredzamība. Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs sacentīsies par iekļūšanu tālāk TOP100 labāko uzņēmumu vidū un nokļūšanu globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā, kā arī iespēju piedalīties apmaksātā starptautiskā konferencē sava biznesa attīstībai un turpmākai izaugsmei.

Šogad žūrijas sastāvu veido četri pieredzējuši uzņēmējdarbības jomas profesionāļi: Elīna Volāne, Swedbank Mazo uzņēmumu segmenta vadītāja; Kaspars Rožkalns, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors; Jānis Lielpēteris, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes loceklis un Anna Andersone, Riga TechGirls vadītāja.

Īsumā par pieciem finālistiem

“Longenesis” – veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi.

“My3D.Cloud” – Liepājā dibināts uzņēmums, kas ir izveidojis digitālās būvniecības platformu, nodrošinot saviem klientiem iespēju tiešsaistē strādāt ar 3D datiem bez specializētas programmatūras palīdzības un piekļūt globālam digitālās būvniecības tirgum.

“OX DRIVE” – pirmā TESLA automašīnu koplietošanas platforma Latvijā, kas līdz šī gada beigām plāno nodrošināt koplietošanas pakalpojumu ar vismaz 130 TESLA markas automašīnām Rīgā un Jūrmalā.

“Naco Technologies” –  jaunuzņēmums no Rīgas, kas darbojas “zaļā” ūdeņraža nozarē, izstrādājot nano-pārklājumus, ar mērķi nodrošināt ūdeņradi ražojošo un patērējošo iekārtu izturību, ilgtspējību un ievērojami samazināt to atkarību no cēlo materiālu izmantošanas.

“Uniscopia Group” uzņēmums no Rīgas, kas izstrādājis e-komercijas platformu “Printscopia”, saviem klientiem piedāvājot gan iegādāties dažādus ar 3D tehnoloģiju radītus produktus, gan arī pašiem pasūtīt dažādu 3D produktu izveidi.

Skatītājiem iespēja noteikt savu favorītu

Nacionālā fināla laikā tiks noskaidrots ne tikai žūrijas izvēlēts uzvarētājs, bet arī skatītāju simpātijas balvas saņēmējs. Tiešraides laikā skatītājiem tiks nodrošināta iespēja balsot par sev interesantāko uzņēmumu, izmantojot platformu Menti.com. Iepazīties ar visu piecu finālistu biznesa vizītkartēm video veidā iespējams Swedbank Latvija Facebooklapā.

Atgādinām, ka pērn nacionālās atlases uzvarētājs uzņēmums HyMet.eu 100 000 uzņēmumu konkurencē iekļuva pasaules prestižāko uzņēmumu TOP 25, prezentējot savu ideju starptautiskai žūrijai Rijādā, Saūda Arābijā un nesot Latvijas vārdu pasaulē.  

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā. Šī pārstāvība paver unikālas tiesības jau otro reizi organizēt EWC nacionālo finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs. Šogad tika aicināti pieteikties tie Latvijas uzņēmumi, kas ir reģistrēti un dibināti Latvijā, sākot no 2016. gada ar apgrozījumu līdz pieciem miljoniem eiro.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Nacionālo finālu rīko Swedbank kopā ar LTRK, LIAA un Riga TechGirls.

 

RUS: 25 августа состоится Латвийский национальный финал Кубка мира по предпринимательству

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk