Image

Biedrība “Latvijas Formula 2050” sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, Latvijas Universitāti, Pārresoru koordinācijas centru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Rīgas Tehnisko universitāti, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” rīko konferenci “Digitālie pakalpojumi inovatīvā vidē, kas notiks 2020.gada 4.septembrī pulksten 13.00, Latvijas Universitātes Dabas mājā (Jelgavas 1, konferenču zālē “Magnum” 1. stāvā).

Pasākuma mērķis – rosināt diskusiju par IKT risinājumu lietotāju pieredzi un prasībām pēc draudzīgiem un inovatīviem rīkiem, e-pakalpojumu pieejamības paplašināšanas priekšnosacījumiem, kā arī vērtēt dažādās tautsaimniecības nozarēs pieejamo tehnoloģisko risinājumu kopu digitālās transformācijas procesā.

“Pandēmijas laiks ir pierādījis, ka trīs vaļi,  uz kuriem balstās digitālā transformācija –  infrastruktūra, pieejami rīki un tehnoloģiskie risinājumi, kā arī  sabiedrības digitālais  briedums un vēlme pēc pārmaiņām, Latvijā ir augstā līmenī. Šobrīd ir būtiski saprast, kā ērti, droši un funkcionāli apmierināt sabiedrības pieprasījumu un gan privātā vidē, gan komercsektorā, gan valsts pārvaldē nodrošināt ilgtspējīgu un integrētu tehnoloģiju ieviešanu,” uzsver VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”

 – valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.

Ievadā aktuālāko tematisko loku iezīmēs Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, 13. Saeimas deputāts, Ilgtspējīgas attīstības komisijas E-pārvaldības apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i Andris Kužnieks un Latvijas Universitātes profesors, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes priekšsēdētājs Mārcis Auziņš.

Konferences pirmā daļa

“Klientu orientēti nākotnes digitālie pakalpojumi (sabiedrības digitālās vajadzības, digitālā transformācija, intuitīvās sistēmas u.c.)” uzstāsies AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes locekle Ieva Tetere, Latvijas Universitātes profesors, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes loceklis Gundars Bērziņš un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomniece Agnese Dagile.

Savukārt otrā daļa

“Jauno tehnoloģiju izaicinājumi digitālajā transformācijā (datu apstrāde, mākslīgais intelekts, mobilās un bezkontaktu tehnoloģijas, u.c.)” ar priekšlasījumiem uzstāsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Āris Dzērvāns, SIA “Tilde” valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis.

Konferences otrajā daļā notiks arī diskusija, kurā eksperti spriedīs par digitālās transformācijas tempu un aktuālajiem jautājumiem pandēmijas apstākļos, vērtējot gan klientu apkalpošanas, gan iestāžu un organizāciju biznesa procesu jautājumus, kā arī tehnoloģiju pieejamību un  izvēli.

Diskusijā piedalīsies Juris Binde, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents, Vidzemes Augstskolas profesors, Signe Bāliņa, Latvijas Universitātes profesore, Latvijas Universitātes rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente, Pēteris Vilks, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs, Harijs Ozols, Latvijas Bankas Informācijas tehnoloģiju pārvaldes vadītājs, Edmunds Teirumnieks, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas profesors, 13. Saeimas deputāts, Andris Nātriņš, Banku augstskolas rektora v.i., Sanita Bajāre, Finanšu nozares asociācijas vadītāja, Renāte Strazdiņa, Dr.sc.ing., SIA “Microsoft Latvia” vadītāja, kā arī citi valstisko un nevalstisko institūciju pārstāvji.

Pasākumā ir aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. 

Konferences norisi interesenti varēs vērot Leta.lv

Konferences norises laikā tiks nodrošināti visi piesardzības pasākumi atbilstoši epidemioloģiskai situācijai valstī.

Plašāka informācija:

Andra Mangale,

biedrība “Latvijas Formula 2050”

(t.mob. 22 312 177)

andra.mangale@gmail.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk