Image

LPB Bank piešķīrusi finansējumu 1,08 milj. eiro apmērā sešstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas celtniecībai Ogrē. Projektu realizē celtniecības uzņēmums SIA Dienvidu celtnieks, kam ir vairāk nekā 15 gadu pieredze daudzdzīvokļu paneļa māju celtniecībā. Uzņēmums projektus realizējis Rīgā, Liepājā, Ogrē, Salaspilī un citur, tai skaitā sociālo māju būvniecību. Paneļu māju celtniecības priekšrocība ir iespēja veikt būvdarbus visu gadu, arī ziemas mēnešos, kas ļauj  būvniecību paveikt salīdzinoši īsā laika periodā.

Trīs dzīvojamo ēku attīstības projekts sākts 2007. gadā, kad tapa pirmā māja. Pirmā kārta trīs ēku kompleksā pabeigta pirms vairākiem gadiem. 2021. gadā ekspluatācijā tika nodota projekta otrā māja. Projektētās mājas atrodas vienā no skaistākajām vietām Ogrē – Draudzības ielā, jo no logiem paveras skats uz Daugavu. Tuvējā apkārtnē ir bērnudārzs, lielveikali, Ogres dzelzceļa stacija, tai pat laikā iela ir klusa un mierīga, nav jūtama pilsētas kņada.

Lielākā daļa dzīvokļu pirmajās divās mājās ir pārdoti, turklāt desmit no tiem iegādājās Ogres pašvaldība, lai piesaistītu Ogres izglītības sistēmai kvalitatīvu mācībspēku.

LPB Bank finansētajā būvniecības projektā, 22 ģimenēm būs iespēja iegādāties mūsdienīgus trīs un četru istabu dzīvokļus, bet pagrabstāvā dzīvokļu īpašnieku ērtībām izbūvētas 15 slēdzamas mantu noliktavas telpas.

Trešās mājas kopējā platība ir 1900 kvadrātmetri, ko ieskaus labiekārtots, apzaļumots un nožogots pagalms ar bērnu rotaļu laukumu un automašīnu stāvvietu. Uzbūvējot trīs mājas, projekta realizētājs apzināti atteicies iegādātajā zemesgabalā būvēt ceturto māju par labu autostāvvietas iekārtošanai. Zemes gabals tika atvēlot vietu automašīnu novietošanai, kas Ogrē, tāpat kā Rīgā un citās lielajās pilsētās daudzdzīvokļu māju pagalmos parasti ir problēma.

SIA Dienvidu celtnieks direktors Juris Pērkons augstu vērtē sadarbību ar LPB Bank, kas kredītlīdzekļu piešķiršanā balstījās ne tikai uz projekta ienesīgumu un atrašanās vietu, bet novērtēja arī attīstītāja pieredzi un veiksmīgi realizētos projektus.

“Banka ātri pieņēma lēmumu, savstarpējā sadarbība bija elastīga, kompetenta un rezultatīva, lai jau šogad 22 ģimenes tiktu pie jauniem, ērtiem un komfortabliem dzīvokļiem estētiski pievilcīgā vietā,”

vērtē Juris Pērkons.

Papildu informācija:
Jūlija Feščenko
LPB Bank mārketinga un komunikācijas vadītāja
julija.fescenko@lpb.lv
+371 26471277

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk