Image
  • Uzņēmējdarbības aktivitāte gada otrajā pusē atgriezās, un aktīvo klientu skaits 2020. gada 31. decembrī sasniedza visu laiku augstāko līmeni – 326 tūkstošus, gada laikā veidojot 4 % pieaugumu.
  • Jaunos aizdevumos 2020. gadā izsniegti 477 miljoni eiro, un Baltijas rezidentu depozīti pagājušajā gadā pieauga par 482 miljoniem eiro, 18 % pieaugums salīdzinājumā ar 2019. gada beigām.
  • Citadele pabeidza SIA UniCredit Leasing Baltijā iegādi un mainīja uzņēmuma nosaukumu uz Citadele Leasing.

Covid-19 pandēmija turpināja ietekmēt pasaules ekonomiku arī 2020. gada 4. ceturksnī. Baltijas reģionam 4. ceturksnī ir veicies labāk nekā daudzām citām valstīm, IKP samazinoties mazāk nekā pārējā eiro zonā.

“2020. gadā bankas galvenā uzmanība tika pievērsta gan darbinieku drošībai un labsajūtai, gan finanšu pakalpojumu nepārtrauktībai, sniedzot klientu apkalpošanu droši un ierasti augstākajā kvalitātes līmenī. Citadeles digitālās attīstības stratēģija bija labs pamats šī gada galvenajiem Covid-19 izraisītajiem izaicinājumiem. Tas paātrināja vairāku risinājumu izstrādi un nodrošināja mūsu klientus ar vēl plašāku attālināto finanšu pakalpojumu klāstu. Uzņēmumi atzinīgi novērtēja daudzpusīgo Citadeles piedāvājumu, kas ļauj pielāgot uzņēmumu tirgus vajadzībām un gaidām, piemēram, iespēju uzreiz filiālē saņemt mobilo POS termināli vai ātri piekļūt drošiem un viegli lietojamiem e-komercijas risinājumiem. Savukārt privātpersonas ar mobilās lietotnes palīdzību aktīvi atvēra kontus un pasūtīja kartes, tiešsaistē pieteicās mājokļa kredītam un pārbaudīja savu maksātspēju, kā arī izmantoja iespēju veikt maksājumus uz tālruņa numuru un novērtēja jaunās paaudzes X kartes priekšrocības,”

– uz iepriekšējo gadu atskatās Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), Citadeles vadītājs.

Stabila klientu bāze un jaunās paaudzes norēķinu kartes

Kopumā uzņēmējdarbības noskaņojums 2020. gada 4. ceturksnī bija pozitīvs. Aktīvo klientu skaits uz 2020. gada beigām sasniedza visu laiku augstāko līmeni – 326 tūkstošus klientu, kas ir par 4 % vairāk nekā gadu iepriekš. Mobilās lietotnes lietotāju un Internetbankas klientu skaits pieauga attiecīgi par 9 % un 1 %, sasniedzot 143 tūkstošus aktīvo Mobilās lietotnes lietotāju un 195 tūkstošus aktīvo Internetbankas klientu.

Bērniem un jauniešiem tika ieviestas X smart kartes, kā arī visā Baltijā šobrīd ir pieejamas jaunās paaudzes X kartes, kas balstītas uz abonēšanas plānu jeb subscription principa.

“Esam jau pieraduši, ka abonēšanas plāni un analogie pakalpojumi pieejami daudziem produktiem un pakalpojumiem, tomēr pagaidām tie nav bijuši pieejami ikdienā lietotajos finanšu pakalpojumos – norēķinu kartēs. Līdz ar to esam pirmie Baltijā, kas piedāvās uz plāniem balstītu pieeju norēķinu kartēs. Tagad visas jaunās paaudzes X kartes var izmantot gan kā norēķinu kartes, gan kā kredītkartes – izvēloties, izmantot kredītlimitu vai, nē, kā arī jaunās X kartes ietver bezmaksas skaidras naudas izņemšanu jebkurā bankomātā Latvijā un pasaulē, un arī bezmaksas pārskaitījumus uz jebkuru banku pasaulē,”

– saka Citadele vadītājs.

 Baltijas privātpersonu un biznesa klientiem jaunos aizdevumos izsniegti 477 miljoni eiro

2020. gadā Baltijas privātpersonu, MVU un korporatīvā segmenta klientiem jaunos aizdevumos tika izsniegti 477 miljoni eiro, no kuriem lielākais apjoms – 151 miljons eiro tika izsniegti 2020. gada 4. ceturksnī, 7 % vairāk kā ceturksni iepriekš. Kopējais aizdevumu portfelis uz 2020. gada beigām bija 1,541 miljons eiro.

Spēcīgi likviditātes un kapitāla rādītāji

Klientu depozīti 2020. gada beigās sasniedza 3,671 miljonus eiro, kas ir 12 % pieaugums salīdzinājumā ar 2019. gada beigām, norādot uz klientu bāzes finansiālo stabilitāti.

Covid-19 pandēmijas sekas ir negatīvi ietekmējušas 2020. gada finanšu rezultātus, un gads tika noslēgts ar neto peļņu 3,6 miljonu eiro apmērā. Uzņēmējdarbības aktivitāte atjaunojās gada otrajā pusē. Neto peļņa 2020. gada 4. ceturksnī sasniedza 24,1 miljonu eiro, un banka arī sagaida, ka 2021. gadā būs labāki finanšu rādītāji.

Citadele turpina darbību ar kapitāla un likviditātes radītājiem kas būtiski pārsniedz regulatora prasības.

Paaugstināts Citadeles kredītreitings, un klientu apkalpošanas serviss ir viens no labākajiem Baltijā

Moody’s paaugstināja Citadeles kredītreitingu līdz investīciju pakāpes reitingam, piešķirot Baa3 reitingu ar stabilu nākotnes prognozi, kas vēlāk, 2021. gada 17. februārī, tika apstiprināts, mainot nākotnes prognozi uz pozitīvu.

Mūsu apņemšanās sniegt labāko klientu apkalpošanas servisu ir kārtējo reizi novērtēta Dive ikgadējā klientu servisa izvērtēšanas pētījumā. Citadele ir atzīta par vienu no labākajām bankām klientu apkalpošanas jomā Baltijā, un jau sesto reizi par labāko banku Latvijā.

Citadele pabeidz SIA UniCredit Leasing iegādi Baltijā

Citadele ir kļuvusi par SIA UniCredit Leasing 100% daļu īpašnieci, ieskaitot tās Igaunijas un Lietuvas filiāles, kā arī tās 100 % piederošās meitasuzņēmuma SIA UniCredit Insurance Broker, t.sk. tā Igaunijas filiāles, īpašnieci. Iegādātais uzņēmums ar 2021. gada sākumu ir daļa no Citadele grupas. Uzņēmuma iegāde papildus stiprinās bankas finanšu stāvokli 2021. gadā. 2021. gada februārī SIA UniCredit Leasing nosaukums ir mainīts uz SIA Citadele Leasing. Tāpat arī SIA UniCredit Insurance Broker kļūst par SIA CL Insurance Broker.

“Ar Citadele Leasing uzņēmumu mēs stiprinām savas pozīcijas un ievērojami palielinām savu līzinga tirgus daļu Baltijas līzinga tirgū. Mūsu plānos ir turpināt sekmīgu līzinga produkta attīstību, kļūstot par vadošo līzinga spēlētāju un nodrošinot labāko klientu un partneru apkalpošanas servisu Baltijā. No kā lielākie ieguvēji viennozīmīgi būs klienti un mūsu sadarbības partneri,”

– uzsver Johans Akerbloms.

Par Citadeles grupu

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Citadeles banka ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 2020. gadā viens no vadošajiem klientu servisa novērtēšanas un uzlabošanas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumu Eiropā – “Dive GROUP” – jau sesto reizi atzina Citadeli par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā un otro labāko Lietuvā.

Papildu informācija:
Kristīne Mennika
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr. 26528533 
E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
www.citadele.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk