Image

AS “Expobank” parakstījusi kreditēšanas līgumu 500 000 EUR apmērā ar Latvijas uzņēmumu SIA “Silver Standart Houses”, kas ražo energoefektīvas mājas, ēku konstrukciju elementus un jumta kopnes. Līdzekļus plānots ieguldīt ražotnes paplašināšanā un ražošanas tempu kāpināšanā, lai turpinātu iekarot eksporta tirgus, tostarp ASV un Kanādu, kur uzņēmums jau parakstījis pirmos līgumus.

 Uzņēmums ražo energoefektīvas, cilvēka veselībai drošas koka karkasa mājas, kas ir ātri uzstādāmas un viegli ekspluatējamas. Universālo ražošanas tehnoloģiju var izmantot dažādu funkcionālās nozīmes objektu celtniecībai – sākot no terases, saunas vai individuālās mājas, beidzot ar industriālajām, ofisa un pat daudzdzīvokļu būvēm un ēkām (un to elementiem).

“Augošais pasūtījumu skaits no dažādām valstīm ir apliecinājums Latvijas uzņēmumu konkurētspējai, neraugoties uz pandēmijas apstākļiem. Augstā kvalitāte, pārdomātie attīstības plāni un noslēgtie līgumi vairākos mērķa tirgos bija vieni no iemesliem, kādēļ tika pieņemts lēmums par labu kredīta piešķiršanai. Jāpiezīmē, ka finansējums piešķirts piesaistot papildus nodrošinājuma instrumentu – kredīta garantiju no valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM,”

norāda AS “Expobank” valdes loceklis Vasilijs Karpovs.

“Kredīta garantija, kalpo kā papildu nodrošinājums bankas aizdevumam, veicināja uzņēmuma “Silver Standart Houses” spēju piesaistīt bankas aizdevumu apjomā, kāds nepieciešams ražošanas straujas izaugsmes posmā. ALTUM garantija apvienojumā ar bankas aizdevumu palīdzēs noturēt uzņēmuma attīstības dinamiku un sabalansēt naudas plūsmu,”

norāda finanšu institūcijas valdes locekle Inese Zīle.

SIA “Silver Standart Houses” ražotne Birzgalē savu darbību aktīvi uzsāka 2014. gadā pēc vērienīgirm rekonstrukcijas darbiem – 2000 m2 lielajā rūpnīcas ēkā. Ražotne ir aprīkota ar visu produkta pilnam dzīves ciklam nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu. Uzņēmums aktīvi apgūst dažādus eksporta tirgus, pēdējo trīs gadu laikā uzturot vai veidojot starptautiskās attiecības 18 valstīs.

“Ņemot vērā, ka mēs nodrošinām pilnu projekta dzīves ciklu – paši projektējam, ražojam un uzstādām, iespēja kāpināt ražošanas jaudas un paplašināt darbību ir ļoti būtiska. Pandēmijas laikā pieprasījums ir būtiski pieaudzis, esam noslēguši pirmos līgumus vairākos eksporta tirgos – ASV, Kanādā un Kiprā. Produkcija ir jau saražota un līdz gada beigām plānots veikt piegādes. Jāuzsver, ka sasniegtais rezultāts ir visas komandas nopelns, par ko vēlos izteikt lielu pateicību,”

norāda uzņēmuma dibinātāja un līdzīpašniece Egita Bašena.

SIA “Silver Standart Houses” ir viens no dažiem koka kopņu ražotājiem Latvijā, kas ieguvis tiesības marķēt savu produktu ar CE zīmi, apliecinot atbilstību standartam. Produktiem ir mūsdienīga un pilna sertifikācija ISO 9001 (apzīmē spēkā esošo sertifikāciju par kvalitātes vadības sistēmu ražošanas procesos uzņēmumā) un BREEAM (ilgtspējīgas būvniecības metode, sadarbības veidošanai ar sociāli atbildīgu ražotāju).

AS Expobank ir viena no vecākajām bankām Latvijā, tā dibināta 1991. gadā un šogad svin  30 gadu jubileju. 2019. gada sākumā banka pilnīgi mainīja darbības stratēģiju un ieviesa jaunu biznesa modeli, uzsākot savas tirgus daļas palielināšanu Latvijas finanšu tirgū. Tas iezīmēja jaunu startu bankas attīstībā, kas paredz konkurētspējīgu kreditēšanas pakalpojumu piedāvājumu korporatīvajiem klientiem, termiņnoguldījumu izvietošanas iespējas privātpersonām, brokeru pakalpojumus, kā arī inovatīvu finanšu tehnoloģiju ieviešanu.

Papildu informācijai:
Anna Andina
AS Expobank sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja
26189214, anna.andina@expobank.eu

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk