Image

Lai palīdzētu Latvijas iedzīvotājiem sasniegt savus personiskos finanšu mērķus un veiksmīgāk veidot uzkrājumus, banka Citadele interneta vidē ir izveidojusi interaktīvu platformu www.finoterapija.lv. Finoterapija ir bezmaksas automatizēta konsultācija, kuras laikā, aizpildot anketu mājaslapā, katram ir iespēja apdomāt un noteikt savas dzīves finanšu prioritātes, ļaujot finoterapijai piedāvāt iespējami labākos risinājumus.

Iedzīvotāju uzkrājumi bankās liecina, ka kopš pēdējās krīzes Latvijas iedzīvotāju labklājība pieaug. Piemēram, pirms 2009. gada kredītos izsniegts bija par 300% vairāk nekā uzkrāts, bet tagad šis rādītājs ir pat nedaudz zemāk par 100%. Kopējie iedzīvotāju uzkrājumi līdz 2008. gadam veidoja 4,4 miljardus eiro, tagad šī summa ir gandrīz dubultojusies un pārsniedz 7,3 miljardus eiro. Šāda tendence vērojama visās Baltijas valstīs.

Savukārt iedzīvotāju brīvprātīgos ieguldījumu aktīvus – uzkrājošo dzīvības apdrošināšanu, pensijas 3. līmeni un citus finanšu instrumentus – Latvijā izmanto tikai aptuveni 10% uzkrājumu. Tepat kaimiņos Lietuvā šī daļa ir virs 16%, Igaunijā – tuvu 15%. Vācijā, ko visi finansisti uzskata par ļoti konservatīvu sabiedrību – 46%, bet, piemēram, vēl pie citiem tuviem kaimiņiem Zviedrijā – virs 60%. Latvijas iedzīvotājiem ir ļoti lielas iespējas uzkrāt gudrāk un vairot savus nākotnes ienākumus.

Kārlis Purgailis, Citadeles meitas uzņēmuma “CBL Asset Management” valdes priekšsēdētājs: “Ja ir uzkrājumi, tad rodas arī jautājums – vai protam tos pārvaldīt pietiekami efektīvi? Procentu likmju vide finanšu sektorā jau ilgstoši ir negatīva, līdz ar to bankas par klientu noguldījumiem praktiski nemaksā neko. Situācija ir tāda, ka inflācijas dēļ (Latvijā šogad 2,3%), cilvēki zaudē naudas vērtību, ja tā tiek vienkārši turēta norēķinu kontā. Ja tikai tērēsim, varam atkal nonākt situācijā, kāda bija 2008. gadā. Ieguldīt nekustamajā īpašumā, mežos, lauksaimniecībā – doma laba, tikai tādiem ieguldījumiem lielas summas nepieciešamas uzreiz, turklāt tie nedod arī iespēju pakāpeniski papildināt uzkrājumu, katru mēnesi pievienojot noteiktu summu sākotnējam ieguldījumam. Loģiskā atbilde, ko pazīst un gadu desmitiem ilgi praktizē visa Rietumu sabiedrība, ir finanšu tirgi un finanšu instrumenti. Pie mums, diemžēl, izpratne par šīm lietām joprojām ir ļoti zemā līmenī, un tas atspoguļojas arī statistikā.”

Izmantojot mūsdienu tehnoloģiskās iespējas un bankas izstrādātus algoritmus, apvienojot tos ar ilggadēju un profesionālu finanšu ekspertīzi, Citadele ir radījusi finoterapiju. Ieejot interaktīvajā platformā www.finoterapija.lv un sniedzot atbildes uz konkrētiem jautājumiem, finoterapijas apmeklētājam palīdzēs noteikt, kuri no Citadeles grupas piedāvātajiem uzkrājumu un ieguldījumu produktiem vislabāk atbilst interesenta pašreizējo finanšu situācijai, nākotnes mērķiem, katra riska “apetītei” un zināšanām. Tālāk finoterapijas dalībnieka, piedāvās kopīgi izveidot detalizētu un konkrētu plānu, kā sasniegt personīgos finanšu sapņus. Katrs var izpētīt potenciālās iespējas un iegūt vērtīgu padomu, kā vislabāk optimizēt savus uzkrājumus.

Finoterapijas piedāvātā finanšu plānošanas pieredze ir bezmaksas. Iegūtais personalizētais padoms neparedz nekādu darījumu izpildi, ja vien cilvēks pats nevēlēsies. Citadele aicina ikvienu izmēģināt šo iespēju – sāciet ar personalizēta padoma saņemšanu, apdomājiet un tad arī izvēlieties, kā labāk kontrolēt savus uzkrājumus un ieguldījumus.

Kontaktpersona:
Kristīne Mennika
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
kristine.mennika@citadele.lv
+371 2652 8533

INFORMĀCIJA MEDIJIEM
2019. gada 26. novembrī

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk