Image

Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk izvēlas norēķināties ar viedierīcēm, atklāj jaunākā Swedbank klientu aptauja. Gada laikā norēķini ar bezkontakta ierīci pieauguši par 70% un jūlijā mēneša laikā jau pārsniedza vairāk nekā 2 miljonus maksājumu. Nu jau vairāk nekā 118 000 klientu ikdienā norēķiniem izmanto viedierīci, kas gada laikā ir kāpums par 69%. Tāpat atklāts, ka Swedbank klienti ar savām viedierīcēm bezkontakta maksājumus veic vairāk nekā 27 reizes mēnesī un vidējais viena maksājuma apmērs ir 11 eiro.

Lai apmierinātu arvien pieaugošo pieprasījumu pēc bezkontakta maksājumiem, Swedbank ir paplašinājusi piedāvātās norēķinu iespējas. Ja līdz šim Swedbank klienti savas maksājumu kartes varēja pārsvarā savienot ar tādām ierīcēm, kā viedtelefoni un viedpulksteņi, tad paplašinot sadarbību ar Fidesmo Pay vai Manage-Mii, klienti bezkontakta maksājumiem varēs izmantot ne tikai aproču pogas vai gredzenus, bet arī atslēgu piekariņus un pat kreklus, kuru piedurknē iestrādātas karšu maksājumiem nepieciešamās mikroshēmas.

Kā atzīst Liene Gasiņa, Swedbank Karšu atbalsta daļas vadītāja

“Bezkontakta maksājumi paver aizvien jaunākas tehnoloģiskās iespējas kā norēķināties par pirkumiem. Šobrīd gandrīz 3 no 4 maksājumiem ar debetkarti vai kredītkarti notiek bezkontakta formā. Tas ir ātrs, ērts un drošs veids, kā norēķināties par precēm un pakalpojumiem. Tāpēc esam ļoti priecīgi, ka nu savu klientu ērtībai varam pievienot arī Fidesmo Pay un Manage-Mii mūsu digitālo pakalpojumu portfelim. Jaunās platformas ļaus ne tikai turpināt veikt ātrus norēķinus, bet darīt to ar plašāku valkājamo piederumu klāstu.”

Jau ziņots, ka bez Fidesmo Pay un Manage-Mii, Swedbank klienti saviem ikdienas tēriņiem izmanto arī Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay un Fitbit Pay. Plašāk par visām digitālo maku iespējām var lasīt Swedbank mājas lapā, sadaļā E-maki. 

RUS: Латвийские жители все чаще рассчитываются смарт-устройствами, Swedbank внедряет новые возможности бесконтактных расчетов

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk