Image

Trešo gadu pēc kārtas, ar mērķi – vecināt finanšu pratību, Finanšu nozares asociācija (Asociācija) kopā ar Junior Achievement Latvia un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), aicina jauniešus vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.–9. klase), reģistrēties “European Money Quiz” viktorīnai un 22. aprīlī plkst. 10.00 tiešsaistē piedalīties nacionālajā finālā.

Asociācijai un Eiropas Banku Federācijai (EBF) visvarīgākā ir skolēnu un skolotāju veselība un labklājība. Saistībā ar koronavīrusa ‘’Covid-19’’ plašo izplatību vairākas Eiropas valstis ir noteikušas ceļošanas ierobežojumus. Atcelti vairāki Eiropas Savienībā plānoti pasākumi. Lai rūpētos par skolēnu un skolotāju veselību, kā arī nepakļautu liekam riskam, EBF ir pieņēmusi lēmumu atcelt arī “European Money Quiz” klātienes finālu Briselē 2020. gada 28. – 29. aprīlī.

 ‘’European Money Quiz’’ fināls Briselē ir atcelts, bet finanšu pratība ir veicināma! Tāpēc Asociācija divus skolēnus un skolotāju no nacionālā fināla uzvarētāju klases vedīs izglītojošā braucienā uz Briseli, kad ceļošanas apstākļi būs droši.

Nacionālā fināla dalībnieki – divi skolēni no klases, kas ieguva vislielāko punktu skaitu – 29. aprīlī Asociācijas telpās attālināti piedalīsies ‘’European Money Quiz’’ Eiropas finālā. Eiropas finālā uzvarējušai klasei naudas balva būs 2 500 eiro apmērā, 2. vietai – 1 500 eiro, 3. vietai – 500 eiro. Pirmajai vietai balvu un kausu EBF pārstāvji nogādās personīgi, 2. un 3. vietai – pa pastu.

“Aicinu visus reģistrēties un čakli gatavoties, jo Eiropas līmeņa “European Money Quiz” fināls norisināsies tiešsaistē līdzīgi kā nacionālais fināls. Eiropas finālā gan būs jāsacenšas lielākā konkurencē, jo par uzvaru cīnīsies 30 Eiropas valstu pārstāvji. Ticu, ka šogad veiksme mums uzsmaidīs,”

 – saka Sanita Bajāre, Asociācijas vadītāja.

Aicinām, ievērojot arī Latvijā visus nepieciešamos veselības uzturēšanas pasākumus un rūpīgi mazgājot rokas, aktīvi gatavoties gan nacionālajam, gan ‘’European Money Quiz” Eiropas finālam, kurā gribam un varam uzvarēt! Jāpanāk, lai Eiropas fināla uzvarētāji esam mēs un EBF pārstāvji ierodas pie mums kā pie Eiropas fināla uzvarētājiem.  EBF ir sarūpējusi arī iespaidīgas balvas pirmo trīs vietu ieguvējiem ‘’European Money Quiz’’ Eiropas finālā.

Šogad klases, kuras Latvijas nacionālajā finālā iegūs visvairāk punktu skaitu, vienu dienu 2020. mācību gada laikā ar prieku sevis organizētajās izglītojošajās  aktivitātēs iesaistīs arī Swedbank, Luminor, SEB banka, Banka Citadele un BlueOrange Bank.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

“European Money Quiz” viktorīnu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”.

Jautājumi par finansēm, matemātiku, kiberdrošību.

Gan Latvijas, gan Eiropas finālā jautājumi ir latviešu valodā, bet pati “Kahoot!” platforma ir angļu valodā.

Asociācija ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu paaugstināt finanšu pratības līmeni un sagatavoties nacionālajam finālam.

Priecāsimies, ja arī ikdienā izmantosiet viktorīnas, lai bagātinātu mācību procesu, padarītu to vēl interaktīvāku un aizraujošāku.

Vairāk par viktorīnu un reģistrācija: https://ej.uz/EMQ2020

Sagatavoja:

Kārlis Jēkabs Īvāns

Finanšu nozares asociācijas jaunākais jurists

karlis.ivans@financelatvia.eu

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk