Image

Lai veiktu fermas rekonstrukciju un iegādātos nepieciešamās iekārtas, Luminor banka zemnieku saimniecībai “Romaņi 1” piešķīrusi finansējumu vairāk nekā 900 tūkstošu eiro apmērā. Bauskas novada Valles pagasta zemnieku saimniecība nodarbojas ar lopkopību un augkopību.

Par bankas piešķirto finansējumu tiek realizēts projekts, kura ietvaros notiek esošās slaucamo govju kūts rekonstrukcija, tiek uzstādīts automātiskais slaukšanas robots, iegādātas jaunas iekārtas u.c. nepieciešamais aprīkojums fermas uzturēšanai. Zemnieku saimniecība ir iegādājusies arī augsnes apstrādes agregātu un teleskopisko iekrāvēju.

“Mūsu saimniecība saimnieko ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm, ganāmpulks un lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības tiek sertificētas atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības metodēm. Ar bankas piešķirtā aizdevuma palīdzību un Lauku atbalsta dienesta atbalstu, kuru piesaistē palīdzēja uzņēmums SIA Leveria, mums ir iespēja iegādāties mūsdienīgākas iekārtas govju novietnēm – piemēram, nomainīt slaukšanas metodi no piena vada uz robotu, kas palielinās izslaukumu un uzlabos veselības stāvokli ganāmpulkā. Iegādātā tehnika un aprīkojums atvieglos saimniecības darbinieku ikdienu, kā arī padarīs mūsu darbību konkurētspējīgāku,” stāsta Zita Kalniņa, zemnieku saimniecības “Romaņi 1” īpašniece.

Zemnieku saimniecības govju kūts rekonstrukcijā tiek veikti esošās liellopu novietnes remontdarbi, aprīkojot ar automātisko slaukšanas iekārtu, izbūvēta mēslu starpkrātuves un palīgēkas jaunbūve, kā arī notiek barības torņa novietošana un jauna artēziskā urbuma ierīkošana.

“Lauksaimniecība ir būtiska Latvijas tautsaimniecības nozare, tāpēc Luminor banka labprāt atbalsta uzņēmējus reģionos, kuriem ir skaidri un pamatoti turpmākie saimniecības attīstības mērķi un arī ieguvumi nākotnē. Ņemot vērā to, ka zemnieku saimniecības ne vienmēr var atļauties investēt lielākus finanšu līdzekļus jaunākas tehnikas un modernāka aprīkojuma iegādei, banka sniedz finansiālu atbalstu, lai attīstība notiktu straujāk,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Par ZS “Romaņi 1”

Zemnieku saimniecība “Romaņi 1” dibināta 2002. gadā. Tā apsaimnieko 428 hektārus. Saimniecībai ir 106 liellopi, no kurām 56 ir slaucamas govis. ZS “Romaņi 1” īpašumā ir pārvietojamā graudu kalte RIELA, graudu dzirnavas, kā arī graudu uzglabāšanas torņi ar ietilpību 350 tonnas. Saimniecībā strādā 8 darbinieki.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk