Image

Palielinoties iedzīvotāju interesei par aizdevuma saņemšanu nekustamā īpašuma iegādei, Luminor ir paplašinājusi iespējas saņemt finansējumu mājokļa iegādei arī Latvijas reģionos. Hipotekārais kredīts būs pieejams dzīvokļa vai mājas iegādei labā tehniskā stāvoklī.

“Kā liecina Luminor dati, šī gada pirmajos deviņos mēnešos parakstīts  par 83% vairāk hipotekāro kredītu līgumu, nekā attiecīgā laika periodā pērn. Augot interesei un samazinoties piedāvājumam Rīgas un Pierīgas apkārtnē, ir vērojams intereses pieaugums par īpašumu iegādi reģionos, kas skaidrojams ar lētākām īpašumu cenām reģionālajās pilsētās, attālinātā darba iespējām un iedzīvotāju vēlmi atrasties tuvāk dabai. Sekojot līdzi klientu pieprasījumam, banka ir paplašinājusi piedāvājumu klāstu nekustamā īpašuma iegādei pilsētās ar mazāk aktīvu nekustamā īpašuma tirgu,”

skaidro Luminor mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Pēc Luminor datiem nedaudz vairāk nekā 20 % no visiem mājokļu kredītiem tiek izsniegti īpašumu iegādei ārpus Rīgas un Pierīgas. Kā liecina Luminor bankas veiktā iedzīvotāju aptauja, 24 % ģimeņu ar bērniem Latvijā vēlētos dzīvot privātmājā laukos, bet vēl 2 % īpašumā ārpus Rīgas, taču tuvu tai. Arī teju trešdaļa (28 %) jauniešu līdz 30 gadu vecumam, izvēlētos dzīvot privātmājā laukos, nevis dzīvoklī Rīgā.

 “Līdz šim esošo piedāvājumu klāstu nekustamā īpašuma iegādei reģionos, esam papildinājuši ar iespēju saņemt hipotekāro kredītu, kas līdz šim bija pieejams tikai mājokļa iegādei lielākajās Latvijas pilsētās. Ceram, ka tas būs nozīmīgs atbalsts klientiem ceļā uz jaunu mājokli un veicinās reģionu attīstību. Tiesa, apvidos ar mazāk aktīvu nekustamā īpašuma tirgu būs jārēķinās ar lielāku pirmo iemaksu un īsāku kredīta atmaksas termiņu,”

skaidro K.Sausais.

Tā piemēram, tagad varēs saņemt hipotekāro kredītu īpašuma iegādei arī Alūksnē, Gulbenē, Madonā, Skrundā, Tērvetē, Krāslavā, Preiļos, Smiltenē, Aizkrauklē, Valgā, Līgatnē, Rūjienā, Neretā, Jaunjelgavā, Koknesē, Alsungā, Pūrē un citās Latvijas pilsētās. Daudzās pilsētās jau līdz šim bija iespēja saņemt hipotekāro kredītu.

Jau līdz šim Luminor piedāvāja vairākus risinājumus īpašumu iegādei reģionos, kas tiks nodrošināti arī turpmāk. Ja nepieciešamais finansējums ir līdz 20 000 eiro, klienti var saņemt patēriņa kredītu īpašuma iegādei ar zemāku procentu likmi kā parastajam patēriņa kredītam. Savukārt, ja klientam pieder cits nekustamais īpašums, tad, ieķīlājot piederošo īpašumu, iespējams saņemt finansējumu līdz 70% no tā vērtības cita nekustamā īpašuma iegādei. Minētajos abos gadījumos banka nevērtē iegādājamā īpašumu, kas nozīmē, ka ir iespējas iegādāties dažāda klāsta mājokli vai zemi.

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk