Image

IBM Services turpmāk pārvaldīs bankas mākoņa infrastruktūru, nodrošinot finanšu nozarē nepieciešamos drošības un normatīvo prasību procesus

 Luminor banka un IBM šodien paziņoja par jaunu piecu gadu līgumu, saskaņā ar kuru IBM atbalstīs Luminor digitālajā transformācijas procesā, kā arī stiprinās ar drošību un normatīvajiem aktiem saistītos procesus, pārceļot bankas IT infrastruktūru uz IBM Cloud for Financial Services jeb mākoņu risinājumu. Ar IBM atbalstu Luminor paātrinās jaunākās paaudzes tehnoloģiju, digitālu un uz klientiem orientētu risinājumu ieviešanu hibrīdmākoņa vidē.

Pēc sekmīgas klientu datu pārcelšanas uz vienotu un no mātes uzņēmumiem neatkarīgu platformu, Luminor ir uzsākusi nākamo pārveides posmu. Turpmākajā bankas pārmaiņu procesā pastiprināta uzmanība tiks vērsta uz klientu apmierinātības paaugstināšanu, digitālo attīstību un izaugsmi, vienlaikus stiprinot nozarē noteiktos drošības un regulēšanas procesus.

Luminor veidos jaunu digitālo platformu, kas būs būtiska bankas izaugsmei, attīstībai un digitālajām inovācijām mūsdienu dinamiskajā IT vidē. Platforma darbosies IBM Cloud for Financial Services, kas ietver iebūvētu mākoņa drošības un atbilstības kontroles prasību kopumu, kas finanšu iestādēm ļauj droši izstrādāt un izvietot svarīgākās IT sistēmas.

IBM Services nodrošinās Luminor IT darbības procesus un ar mākslīgā intelekta vadītu pieejas modeli pārveidos bankas platformu un tās integrācijas iespējas, kā arī sniegs Luminor savu padziļināto pieredzi un piekļuvi jaunākajām tehnoloģiju inovācijām mākoņdatošanas, mākslīgā intelekta un drošības jomā, kas vairos bankas iespējas izstrādāt jaunus piedāvājumus un digitālos pakalpojumus.

Plānots, ka saskaņā ar līgumu aptuveni 200 Luminor tehnoloģiju jomas darbinieki Baltijā uzsāks darbu IBM.

„Šī stratēģiskā partnerība ir būtiska Luminor, uzsākot nākamo korporatīvās pārveides izaugsmes posmu; sadarbība ar IBM ievērojami sekmēs mūsu tehnoloģisko veikumu un paātrinās biznesa digitalizāciju. Pāreja uz IBM Cloud for Financial Services dos iespēju mums uzlabot klientiem pieejamos produktus un pakalpojumus, kā arī ieviest globālus inovatīvus banku risinājumus Baltijas tirgū,”

 – pauda Luminor valdes priekšsēdētājs Pēteris Boseks.

Luminor Tehnoloģiju nodaļas vadītājs Iļja Sovetovs piebilda:

„Mūs priecē šī vairāku gadu sadarbība ar IBM, kam ir izcila kompetence un iespējas gan tehnoloģiju jomā, gan izpratne par banku nozarei noteiktajām normatīvās atbilstības, drošības un noturības prasībām. Turklāt šī sadarbības programma paātrinās progresīvu kiberdrošības, atbilstības un reglamentējošo risinājumu ieviešanu.”

„Mēs redzam, ka finanšu organizācijas tiecas pārcelties uz mākoņu risinājumiem, lai paātrinātu digitālo transformāciju un apmierinātu mūsdienu klientu digitālās vajadzības,”

– sacīja IBM vadītāja Baltijas valstīs Rima Valentukevičiene.

„IBM ir desmitiem gadu ilga pieredze nozarē un līderība drošības jomā, lai palīdzētu tādām vadošām bankām kā Luminor veicināt inovācijas, vienlaikus sekojot šīs nozares sarežģītajām drošības un normatīvajām prasībām. Izmantojot mūsu stingros kontroles mehānismus, bankas var konfidenciāli pārcelt būtiski svarīgus darba procesus uz mākoņu risinājumiem.”

Par Luminor banku:

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2355 darbiniekiem, kā arī 16,3 % tirgus daļu noguldījumos un 17,4 % tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada septembra beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājs (CET1) ir 22,0 %.

Par IBM

IBM ir lielākais finanšu pakalpojumu nozares hibrīdmākoņu, datu un mākslīgā intelekta risinājumu nodrošinātājs pasaulē. Vairāk informācijas par IBM risinājumiem banku nozarē pasaulē: www.ibm.com/industries/banking-financial-markets

Plašāka informācija par IBM Cloud for Financial Services: https://www.ibm.com/cloud/financial-services

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk