Image

Latvijā pirmo reizi notiek Pasaules Uzņēmējdarbības kauss (Entrepreneurship World Cup). Tam pieteikties tika aicināti uzņēmumi, kas dibināti pēdējo piecu gadu laikā un ar gada apgrozījumu līdz pieciem miljoniem eiro, un kam ir ambīcija aizstāvēt savas idejas konkurētspēju globālā mērogā. Kopumā no 85 pieteikumiem, kas tika pārbaudīti atbilstoši konkursa noteikumiem, un tālāk jau nodoti vērtēšanai septiņiem žūrijas pārstāvjiem, ir izvirzīti pieci finālisti – uzņēmumi, kas ar savu biznesa ideju piedalīsies Latvijas nacionālajā finālā.

Saņemtie pieteikumi bija no dažādām uzņēmējdarbības jomām, tādām kā mākslīgais intelekts, uzņēmumu programmatūra, blokķēdes risinājumi, izglītības tehnoloģijas, elektroniskie sakari, finanšu tehnoloģijas, arhitektūra, veselība un labsajūta, ilgtspējīgu apģērbu ražošana u.c. Konkursā tika pārstāvēti arī sociālie uzņēmumi.

“Pieci drosmīgi Latvijas uzņēmumi gūs jaunu pieredzi, pārstāvot savu biznesa ideju Latvijas Nacionālajā finālā. Katrs no finālistiem sacentīsies par iespēju iegūt atspēriena punktu  sava biznesa attīstībai arī starptautiski. Liels paldies visiem interesentiem, kuri pieteicās un iesniedza pieteikumus. Finālistiem vēlos novēlēt veiksmi biznesa ideju prezentēšanā, taču žūrijai – atrast labāko un piemērotāko uzņēmumu starptautiskajiem panākumiem,”

– saka Lauris Mencis, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs.

Iepazīstinām ar pieciem Latvijas finālistiem

BATWATEX –– ilgtspējīgas vegānās ādas ražotājs, kas izgatavo materiālu no kartupeļu un kaņepju šķiedras.

FINCHEKER –– uzņēmums no Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas un “pazīsti savu klientu” (AML un KYC) jomas, kas izstrādājis rīku, lai palīdzētu uzņēmumiem pārbaudīt informāciju par esošajiem un potenciālajiem klientiem risku mazināšanai.

FRAVIA –– kokapstrādes uzņēmums no Dagdas, kas ražo koka terases kempingiem, piedāvājot savu produkciju visam Eiropas tirgum.

HYMET THERMAL INTERFACES –– uzņēmums, kas izstrādājis kompozītmateriālu ražošanas tehnoloģiju jaudīgas elektrotehnikas dzesēšanai. Kompozītmateriāliem piemīt augstākās klases atbilstība un pielāgojamība, kas ļauj būtiski ietaupīt siltuma patēriņu un izmaksas.

MY SWIMWEAR –– ilgtspējīgu un personalizētu peldkostīmu ražotājs no Valmieras, kas ražošanas procesā izmanto unikālus audumus. Tie ir radīti Itālijā uzņēmumā Carvico no veciem zvejas tīkliem, paklājiem, PET pudelēm u.c. plastmasas atkritumiem.

Nacionālais fināls pēc divām nedēļām

  1. jūnijā, plkst 10.00, Rīgā norisināsies Nacionālais fināls, kurā tiks vērtētas augstāk minēto piecu finālistu biznesa idejas. Uzvarētājus noteiks žūrijas locekļi:
  • Elīna Volāne, Swedbank Mazo uzņēmumu segmenta vadītāja;
  • Dāvis Kurēns, Swedbank Jaunuzņēmumu koprades telpas vadītājs;
  • Madara Ūlande, Swedbank Latvija Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja;
  • Imants Martinsons, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Jaunuzņēmumu padomes priekšsēdētājs;
  • Kaspars Rožkalns, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors;
  • Lauma Sīle, TechChill sadarbību vadītāja;
  • Regita Zeiļa, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore.

Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs tālāk sacentīsies par iespēju aizstāvēt savu ideju globālajā finālā ar kopējo balvu fondu 1 miljons ASV dolāru.

Nacionālo finālu būs iespējams vērot tiešraidē Swedbank Facebook profilā un Delfi.tv. Konkursā tiks noskaidrots arī sabiedrības balsojums, un viens no finālistiem saņems skatītāju simpātiju balvu.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Nacionālo finālu rīko Swedbank kopā ar LTRK, LIAA, TechChill un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurhip Week organizatoru Latvijā. Sadarbība ar Global Entrepreneurship Network paver arī unikālas tiesības pirmo reizi organizēt Entreprenurship World Championship finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs. Šogad iecerēts, ka Pasaules Uzņēmējdarbības kauss sasniegs 175 000 dalībnieku skaitu.

RUS: Определены пять латвийских финалистов Кубка мира по предпринимательству

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk