Image

“Omniva” rīcībā nonākusi informācija par maksājuma karšu datu izkrāpšanas mēģinājumiem. Lai īstenotu savu nolūku, krāpnieki izrāda interesi no privātpersonām iegādāties sludinājumu platformās piedāvātās preces, bet kā norēķina veikšanas apstiprinājumu norāda it kā “Omniva” apliecinājumu par apmaksas veikšanu un aicinājumu viltus mājas lapā saņemt maksājumu (attēli pielikumā). Uzņēmums norāda, ka šādu pakalpojumu nenodrošina un aicina individuālos preču pārdevējus uzmanīties, kā arī, saskaroties ar krāpšanas mēģinājumiem, vērsties Valsts policijā.

Minētie gadījumi noticikuši, kad uz pārdošanas sludinājumiem atsaucies kāds krāpnieks, apliecinot vēlmi iegādāties konkrēto preci un aicinājis pārdevējam preci nosūtīt izmantojot “Omniva” pakalpojumus. Vienlaikus krāpnieks nosūtījis saiti uz viltus tīmekļa vietni, kurā it kā redzams apstiprinājums par norēķina veikšanu un aicinājums saņemt līdzekļus, kuru aktivizējot tiek lūgts ievadīt personas maksājumu kartes datus.

Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka vienīgie drošie veidi kā individuāli preču pārdevēji var pārliecināties par apmaksas saņemšanu, ir izmantot norēķinu starpnieku servisus (piemēram, PayPal u.tml.), bankas transakciju apliecinoši dokumenti vai faktiska naudas saņemšana savā norēķinu kontā.

“Omniva” atgādina, ka nenodrošina savstarpēju norēķinu pakalpojumus un aicina klientus būt īpaši piesardzīgiem rīkojoties ar saviem personiskajiem datiem. Tāpat uzņēmums aicina par aizdomīgām īsziņām vai e-pastiem nekavējoties ziņot klientu atbalsta centram pa tālruni 27042424 vai rakstīt uz info@omniva.lv, kā arī ziņot Valsts policijai.

SIA Omniva Latvija dibināta 2012. gadā un sniedz sūtījumu loģistikas, informācijas loģistikas un e-rēķinu apstrādes pakalpojumus. Omniva ir plašākais pakomātu tīkls Baltijā, kas nodrošina kvalitatīvu, ātru un drošu servisu preču piegādei un ir pieejams 24 stundas diennaktī. Šobrīd Latvijas Omniva tīklā ir 208 pakomāti, kas izvietoti 97 apdzīvotās vietās Latvijā.

 Papildu informācija:
Ruta Pole
SIA Omniva Latvija mārketinga vadītāja
Mob. t.: +371 24949944
E-pasts: ruta.pole@omniva.lv
www.omniva.lv, facebook.com/omniva.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk