Image

2022.gada deviņos mēnešos AS Reģionālā investīciju banka” (RIB) kopējais kredītportfelis ir palielinājies par 21,5% jeb 24,4 miljoniem eiro līdz 137,6 miljoniem eiro. Šā gada trešo ceturksni banka noslēdza ar 0,65 miljonu eiro lielu peļņu. 

Uzņēmumi šogad daudz rūpīgāk un apdomīgāk izvērtē nepieciešamību pēc papildu līdzekļiem un bankas atbalsta sava biznesa finansēšanā. Mēs redzam, ka klienti novērtē Reģionālās investīciju bankas pieeju un piedāvātos individuālos finansēšanas risinājumus. Tādējādi mums ir izdevies izveidot gan labu kredītu portfeli, gan arī piesaistīt jaunus noguldījumus. Salīdzinot ar 2021.gada deviņiem mēnešiem, mūsu kredītportfeļa apjoms pieaudzis par 27,4%,”

stāsta AS Reģionālā investīciju banka” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Jakovļevs.

Šā gada deviņos mēnešos RIB tīrie procentu ieņēmumi sasniedza 4,26 miljonus eiro, tas ir par 57% jeb 1,55 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pamatdarbības ienākumi 2022.gada trešā ceturkšņa beigās sasniedza 6,64 miljonus eiro. Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, tie ir palielinājušies par 28,6% jeb 1,48 miljoniem eiro.

Bankas piesaistītie noguldījumi šā gada deviņos mēnešos sasniedza 358,3 miljonus eiro, salīdzinājumā ar 2021.gada deviņiem mēnešiem tie ir palielinājušies par 60,7%.

Reģionālā investīciju banka” uzņēmumiem piedāvā pilnu finansēšanas pakalpojumu klāstu, sākot ar īstermiņa kredītlīniju apgrozāmo līdzekļu finansēšanai un bankas garantijas līniju specifiskām biznesa vajadzībām, tirdzniecības finansējumu importa un eksporta darījumu finansēšanai līdz pat ilgtermiņa aizdevumiem investīcijām un nekustamā īpašuma iegādei.

Banka veiksmīgi realizējusi vairākus tirgū pamanāmus investīciju projektus, sākot ar klasiskiem nekustamā īpašuma attīstības projektiem līdz pat augsto tehnoloģiju ražotnēm, izklaides parkiem, vērienīgiem automašīnu un industriālā līzinga projektiem.

Par Reģionālo investīciju banku

AS Reģionālā investīciju banka darbību uzsāka 2001.gadā. Pēc aktīvu apmēra 2022.gada 31.martā bija astotā lielākā banka Latvijā. Bankas kopējais pamatkapitāls ir 32,33 miljoni eiro un lielākais akcionārs ir SIA SKY Investment Holding (44%). Citiem institucionālajiem un privātajiem akcionāriem katram nepieder vairāk par 20% akciju. Reģionālās investīciju bankas auditētā peļņa 2021.gada 12 mēnešos sasniedza 8,437 miljonus eiro.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk