Image

Trīs nedēļu laikā, kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas Latvijā, SEB banka ir nodrošinājusi kredītu maksājumu atlikšanu kopumā 530 kredītņēmējiem, pārskatot kopumā 700 līgumu un nodrošinot pamatsummas atlikšanu vai ikmēneša pamatsummas samazinājumu. Pārskatīšanas rezultātā šiem klientiem ir nodrošināta iespēja atlikt kredīta pamatsummas maksājumu periodā no 3 līdz 6 mēnešiem vai arī pielāgot maksājumus kredīta ņēmēja faktiskajai naudas plūsmai, atkarībā no kredītņēmēja šī brīža finansiālās situācijas, ko ietekmējusi vīrusa Covid-19 izplatība.

No kopējā pārskatīto kredītlīgumu skaita 92% gadījumu atbalsts ir sniegts privātpersonām mājokļu un patēriņa kredītu līgumu pārskatīšanai, 8% gadījumu atbalstu no bankas saņēmuši uzņēmumi.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere:

“Šīs trīs nedēļas ir bijušas ļoti intensīvas, ne tikai strādājot pie darbības nepārtrauktības nodrošināšanas, lai klientiem būtu pieejams nepieciešamais darījumu veikšanai attālināti, bet arī atbalstot tos mūsu klientus, kuriem šobrīd ienākumu samazināšanās vai darba zaudēšanas gadījumā ir nepieciešams atbalsts kredītsaistību izpildei. Šobrīd redzam, ka klienti regulāri informē banku par atbalsta nepieciešamību.”

Valdības virzītie grozījumi par iespēju nodrošināt kredītatmaksas labvēlību arī studiju kredītiem ir ļoti būtisks atbalsts tiem, kas studiju maksas segšanai ņēmuši valsts galvoto studiju vai studējošā kredītu.

“Brīdī, kad klienti vērsās pie bankas ar lūgumu atlikt pamatsummas maksājumu šim kredīta veidam, secinājām, ka Ministru kabineta noteikumi to neparedz. Vērsāmies ar aicinājumu šo risināt Finanšu nozares asociācijā, kas turpināja dialogu ar valdību. Novērtējam šo valdības lēmumu veikt grozījumus,”

 – norāda Ieva Tetere.

SEB banka atgādina, ka, ja klientiem privātpersonām ir nepieciešams pārskatīt kredītlīgumu, tām jāraksta iesniegums internetbankā sadaļā Kredīti/līzingi -> Mani kredīti -> Pieteikums labvēlības periodam vai jāsazinās ar savu darījumu vadītāju. SEB banka nodrošina iespēju pārskatīt savu kredītlīgumu bez komisijas maksas, tostarp izmantot iespēju uz kādu laiku atlikt kredīta pamatsummas atmaksu, saglabājot esošos kredīta nosacījumus. Patēriņa kredītiem un līzingam tiek nodrošināta iespēja pieteikties aizdevuma pamatsummas atlikšanai līdz pat 3 mēnešiem.

Uzņēmumiem ir iespēja pārskatīt esošo kredītlīgumu, tostarp izmainīt atmaksas grafiku vai atlikt kredīta pamatsummas maksājumu uz noteiktu laiku (katra klienta situācija tiek izvērtēta atsevišķi). Lai to veiktu, nepieciešams rakstīt iesniegumu internetbankā vai sazināties ar savu darījumu vadītāju.

Papildu informācijai:

Agnese Strazda, SEB bankas Komunikācijas pārvaldes vadītāja – 29149306, agnese.strazda@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB_Latvia, YouTube/SEBlatvia, www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk