Image

Lai nodrošinātu apgrozāmo līdzekļu finansējumu un pakomātu tīkla attīstīšanu, VAS Latvijas Pasts piesaistījis overdraftu 4,3 miljonu eiro apmērā.

Ar mērķi paātrināt uzņēmuma transformāciju un attīstību, Latvijas Pasts iniciējis jaunas korporatīvās stratēģijas izstrādi, ietverot arī mūsdienīgu pakomātu tīkla attīstības plānu, kas paredz ievērojamu pakomātu pārklājuma paplašināšanu. Kopējo Latvijas Pasts tīklu šobrīd veido jau 146 āra un iekštelpu pakomāti, savukārt 2023. gada otrajā ceturksnī paredzēta vēl 25 mūsdienīgo āra pakomātu izvietošana, turpinot tīkla paplašināšanu visa 2023.gada laikā.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts: “Laikā, kad ir tik mainīga ekonomiskā situācija, mums ir svarīgi atbalstīt stratēģiski nozīmīgu valsts uzņēmumu, lai tas varētu nodrošināt drošu un nepārtrauktu ikdienas darbību, kā arī saglabātu ambīcijas īstenot jaunus ilgtermiņa investīciju projektus.”

Latvijas Pasts valdes loceklis Andris Puriņš:Latvijas Pasts turpina attīstīties, tāpēc mums ir un būs nepieciešams gan apgrozāmā kapitāla finansējums, gan ilgāka termiņa finansējums mūsu lielāko investīciju projektu realizēšanai. Tāpēc esam priecīgi paplašināt sadarbību ar SEB banku, kas šajā gadījumā piedāvāja vispretimnākošākos finansēšanas nosacījumus.”

Attīstot un dažādojot sūtījumu saņemšanas un nosūtīšanas iespējas,  Latvijas Pasts aktīvi turpina pakomātu tīkla paplašināšanu, jaunās paaudzes āra pakomātus izvietojot klientiem stratēģiski izdevīgās vietās visā valstī. Latvijas Pasts ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas piedāvā gan iekštelpu pakomātu pakalpojumus, kas ir ļoti būtiski pakām, kam nepieciešams noteikts temperatūras režīms, nepakļaujot tās apkārtējās vides svārstībām, gan ārtelpās, nodrošinot sūtījumu izņemšanu un nosūtīšanu jebkurā diennakts laikā.

Starp  Latvijas Pasta pakomātiem ir arī Latvijā vienīgais paku tornis Rīgā, Pļavniekos, – efektīva un moderna sūtījumu izsniegšanas iekārta ar automatizēto sūtījumu izsniegšanas funkciju, kurā var uzglabāt līdz pat 500 sūtījumu vienlaikus.

Attīstot dažādus sūtījumu izsniegšanas risinājumus atbilstoši klientu mūsdienu patēriņa paradumiem, Latvijas Pasts 2022. gada augustā uzsāka vērienīgu āra pakomātu izvietošanas plāna īstenošanu, paredzot pakomātu tīkla paplašināšanu ar vismaz 120 jauniem pakomātiem.

Par VAS “Latvijas Pasts”

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu un izvērstu āra un iekštelpu pakomātu tīklu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, pakomātu, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 2700 darbinieku.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. decembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 533 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 123 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk