Image

Jau februāra beigās gan esošajiem, gan jaunajiem SEB pensiju fonda klientiem būs pieejams līdz šim Latvijas pensiju 3. līmeņa tirgū nebijis risinājums – SEB-Indeksu plāns, kura aktīvi līdz pat 100% var tikt ieguldīti akciju tirgus indeksiem piesaistītos finanšu instrumentos.

Jaunais plāns radīts, sekojot līdzi pasaules ieguldījumu plānu tendencēm,

stāsta SEB pensiju fonda valdes priekšsēdētāja Dace Ljusa:

“Jau vairākus gadus SEB pensiju 2. līmeņa klientiem ir pieejams indeksu plāns, un arvien biežāk saņemam jautājumus par to, kad līdzīgs risinājums būs pieejams arī pensiju 3. līmenī. Un tagad arī SEB pensiju 3. līmeņa piedāvājums tiek papildināts ar mūsdienīgu risinājumu, kas būs īpaši piemērots klientiem, kuriem līdz valsts pensijas vecuma sasniegšanai ir vismaz 20 gadi.”

LR Finanšu un kapitāla tirgus komisija šī gada 20. janvārī ir reģistrējusi SEB-Indeksu plānu. No esošajiem SEB pensiju 3. līmeņa plāniem SEB-Indeksu plāns atšķiras ar to, ka tas tiks pārvaldīts ar šobrīd pasaulē tik populāro pasīvo pārvaldīšanas metodi. Tas nozīmē, ka, neskatoties uz situāciju finanšu tirgos, plāna pārvaldnieks neveiks būtiskas izmaiņas pensiju plāna ieguldījumos. Līdz ar to augstas būs gan plāna ienesīguma iespējas, gan riska līmenis.

“Līdz ar jaunā plāna ieviešanu, ikviens SEB pensiju fonda klients mūsu piedāvājumā varēs atrast savam vecumam un riska tolerances līmenim atbilstošāko uzkrāšanas stratēģiju – ar vidēju, vidēji augstu vai augstu riska līmeni. Piemēram, ja līdz pensionēšanās vecumam ir vairāk nekā 10 gadi piemērots būs SEB-Aktīvais plāns, bet, ja līdz pensionēšanās vecumam ir mazāk nekā 10 gadi, atbilstošākais būs SEB-Sabalansētais plāns,”

– papildina SEB pensiju fonda vadītāja.

SEB-Indeksu plānā uzkrājumu varēs veidot gan privātpersonas, gan uzņēmumi savu darbinieku labā. Tāpat kā esošajos pensiju 3. līmeņa plānos, arī jaunajam plānam pieteikties un sekot līdzi uzkrājuma apmēram būs iespējams SEB internetbankā.

“Pensiju fonda mērķis ir nodrošināt saviem klientiem iespējami augstu pievienoto vērtību – esam vienīgais pensiju fonds Latvijā, kas saviem klientiem pēdējo 10 gadu laikā ir izmaksājis papildpeļņu jau 2,4 miljonu eiro apmērā,”

– noslēdz Dace Ljusa.

“SEB atklātais pensiju fonds” ir AS “SEB banka” meitas uzņēmums, kas ietilpst SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) finanšu grupā. “SEB atklātais pensiju fonda” darbības mērķis ir nodrošināt pensiju plānu dalībniekiem vecuma papildpensijas kapitālu saskaņā ar likumu “Par privātajiem pensiju fondiem” un pensiju plāniem, uzkrājot un ieguldot pensiju plānu dalībnieku un viņu labā izdarītās naudas līdzekļu iemaksas.

Papildu informācijai:

Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2020. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,201 miljardu Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,054 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk