Image

Luminor banka 3,2 miljonu eiro apmērā finansēs SIA LATMALT investīciju projektu iesala ražošanas procesa uzlabošanai. Kopumā uzņēmums plāno investēt 4 miljonus eiro ar mērķi nodrošināt, lai katrā latviešu mājā būtu produkti, kas ražoti no Latvijas iesala.

SIA LATMALT ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības LATRAPS meitas uzņēmums.

“Esam gandarīti par līdzšinējo ilggadējo sadarbību ar LATRAPS un iespēju līdzfinansēt tā meitas uzņēmuma projektu, kas palīdzēs gan attīstīt vietējo ražošanu, gan samazināt uzņēmuma ietekmi uz vidi. Ilgtspējīgu projektu finansēšana šobrīd ir viena no bankas prioritātēm, un ir prieks, ka Latvijas uzņēmumi arvien vairāk sāk domāt ne tikai par peļņas rādītājiem, bet arī par savu ekoloģiskās pēdas nospiedumu, darbinieku labbūtību un ietekmi uz apkārtējo sabiedrību,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

SIA LATMALT ir vienīgais iesala ražotājs Latvijā, kas to dara rūpnieciski un lielos apmēros. Šī investīciju projekta mērķis ir ieguldīt ražošanas procesā, lai to padarītu efektīvāku un dubultotu ražošanas jaudas. Vienlaicīgi uzņēmums plāno realizēt investīciju iniciatīvas, kas samazinās saimnieciskās darbības ietekmi uz vidi un uzlabos energoefektivitāti, piemēram, tiks uzstādīti saules paneļi, saražojot elektroenerģiju, kas segs aptuveni ceturto daļu no uzņēmuma patēriņa, kā arī tiks pilnveidota notekūdeņu sistēma atbilstoši mūsdienu prasībām. Investīciju projektam ir piesaistīts arī Lauku atbalsta dienesta finansējums.

“Mēs ražojam dažādus iesala veidus, kas ir pamatizejviela alus un bezalkoholisko iesala dzērienu ražošanā, kā arī tiek izmantots miltu, maizes un konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Izmantojam Latvijā audzētus graudus, nodrošinot visu procesu no grauda līdz iesalam. Kā arī blakusprodukti, kas veidojas iesala ražošanas laikā, tiek veiksmīgi realizēti un pārstrādāti lopbarībā vai izmantoti apkurē, biogāzes ražošanā, tāpēc atļaujamies apgalvot, ka esam gandrīz bezatkritumu rūpniecība. Uzņēmuma ražošanas iekārtu jauda sniedz iespēju ražot iesalu kā nelielās, tā arī lielās partijās – esam elastīgi un pielāgojamies klientu vēlmēm. Ar šo investīciju projektu vēlamies ražošanas procesu padarīt vēl efektīvāku, lai augstāka pieprasījuma brīžos spētu nodrošināt vēl lielāku ražošanas apjomu un būt konkurētspējīgāki piedāvātās cenas ziņā. Kopā par īstu Latvijas alu un maizi!” saka SIA LATMALT valdes priekšsēdētājs Gundars Ruža.

Par LATMALT

SIA LATMALT iesalnīca Jelgavas novada Staļģenē darbību uzsāka 2014. gadā. Kopējā iesalnīcas jauda ir ap 3300 t iesala gadā. Uzņēmums ir 100% lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības LATRAPS meitas uzņēmums. Iesala ražošanā tiek izmantoti tikai Latvijā audzēti (uzņēmumam piešķirta Zaļās karotītes kvalitātes zīme), noteiktu šķirņu un kvalitātes miežu, rudzu un kviešu graudi. Iesala ražošanas tehnoloģija pilnībā atbilst Latvijas un Eiropas Savienības noteiktiem kvalitātes un ražošanas standartiem, ko apliecina uzņēmumā ieviestā un sertificētā FSSC kvalitātes sistēma, kas garantē drošu produktu un augstu labas ražošanas prakses prasību ievērošanu.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk