Image

Swedbank Centrālajā ēkā Ķīpsalā, šodien tiek atklāta Ilzes un Kristīnes Luīzes Avotiņu mākslas darbu izstāde “Miera seja”. Izstāde veltīta tiem, kas meklē patvērumu no kara nestās iznīcības, atgādinot, ka pasaulē vēl joprojām pastāv arī skaistais un labais, kas aizvedīs cilvēci pie uzvaras pār ļaunumu. 

 

Swedbank Centrālajā ēkā tiek atklāta Ilzes un Kristīnes Luīzes Avotiņu mākslas darbu izstāde “Miera seja”

 

Kā atzīst izstādes rīkotāja Kristīne Lūsiņa,

“tad izstāde bija iecerēta vēl pirms 2 gadiem, tomēr plānus izmainīja globālā pandēmija un vēlāk arī karš Ukrainā.” Swedbank īpašu uzmanību pievērš vietējiem māksliniekiem, kuru darbus cenšas ne tikai izstādīt publiskai apskatei bankas Centrālajā biroju ēkā, bet arī iekļauj tos savā mākslas darbu kolekcijā, lai saglabātu vietējās mākslas vērtības nākamajām paaudzēm. “Diemžēl pēdējie gadi bijuši pārbaudījuma pilni ne tikai sabiedrībai kopumā, bet arī pašiem māksliniekiem, kuriem sociālos pārdzīvojumus nācies absorbēt arī savā radošajā pasaulē”.

Savukārt māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa norāda, ka izstāde “Miera seja” ir nemitīgs transformācijas process. Sākotnējo gatavošanos izstādei pilnībā apturēja Covid-19 pandēmija. Bet vēlāk atsākto darbu, satrieca ziņas par karu Ukrainā.

“Mums ar Ilzi turpināt darbu pie izstādes kara apstākļos bija ārkārtīgi grūti. Tāpēc gleznošana savā ziņā kļuva par mūsu patvērumu. Gatavošanās izstādei pārtapa par misijas apziņu kā sev, tā arī mūsu laika biedriem – turpināt gleznot labo un skaisto, lai dotu pretsparu tam ļaunumam, ko atnes karš Ukrainā. Šis arī ir stāsts par ticību, ka beigu beigās labais gūs uzvaru pār ļauno. Tā, gleznojot, arī radās izstādes nosaukums – Miera seja”

– atzīst māksliniece.

Izstāde iekļautas ap 50 gleznu, starp kurām arī ir tādas, kuras pašas mākslinieces izceļ kā īpaši tuvas. Ilzei Avotiņai tāda padevusies glezna ar karuseli “Tēvzemei un brīvībai”, kamēr Kristīnei Luīzei Avotiņai glezna “Godinot varonību”.

Izstādes atklāšana paredzēta 25.augustā plkst.19.00, kuras laikā būs iespējams satikties arī ar abām mākslas darbu autorēm. Tā bez maksas būs apskatāma Swedbank Centrālajā ēkā Ķīpsalā, Balasta dambī 15, ēkas 2.stāvā, līdz 25.oktobrim.

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk