Image

Ikgadējā biznesa plānošanas konkursā “Biznesa skices” ar vairāk nekā 6000 eiro lielo naudas balvu fondu vidusskolēnu komandas biznesa plānus varēs iesniegt no 5. decembra līdz 11. janvārim konkursa interneta vietnē. Izceļot katra lomu planētas aizsardzībā un šī jautājuma steidzamību un neatliekamību, Swedbank sadarbībā ar Junior Achievement Latvia un Projektu banku organizētajā konkursā jaunieši īpaši aicināti domāt par mūsdienīgiem produktiem un pakalpojumiem, kas iestājas pret klimata pārmaiņām.

Pēdējos 50 gados pasaulē ir notikusi nepieredzēti strauja ekonomiskā izaugsme un vienlaikus dabas resursu pārtērēšana šīs izaugsmes nodrošināšanai. Līdz ar to izveidojas apburtais loks – pasaules ekonomiskais modelis nespēj parūpēties par dabu, no kuras cilvēki ir atkarīgi. Problēmas ir jau tagad un tās tikai palielināsies, ja nemainīsies cilvēku paradumi, biznesi un valstu politikas. Piemēram, cilvēku skaits pasaulē pieaug un vienlaikus iedzīvotāju paēdināšanai nepieciešamās pārtikas daudzums, bet tās izaudzēšanai vajadzīgo zemes platību tuvākajās desmitgadēs nepietiks. Tāpat pieaugošā tendence cilvēkiem izvēlēties dzīvi pilsētās rada milzīgu infrastruktūras – ūdensapgādes, kanalizācijas, ceļu, māju, transporta – noslogojumu, kas savukārt mazina dzīves kvalitāti pilsētās un veicina klimata pārmaiņas pasaulē.

“Kādas biznesa idejas attīstīt, lai sekmētu ilgtspēju? Rēķināšanās ar sabiedrības vērtībām un vajadzībām un vienlaikus ar pasaules dabas resursiem ir filtrs, kā ikvienam uzņēmējam būtu jāraugās uz savu biznesu. Pozitīvas pārmaiņas var veicināt arī ar šķietami nelieliem, bet iedarbīgiem risinājumiem bez lielām investīcijām un sarežģītām tehnoloģijām. Vai tie būtu publiski pieejami kopienas ledusskapji pāri palikušās pārtikas atdošanai, vai runājošas atkritumu urnas atkritumu šķirošanas un ielu tīrības veicināšanai, vai citi uzvedību mainoši virzītāji pilsētvidē, tas viss ir ceļš uz ilgtspēju.
Aicinām jauniešus pavērot un piefiksēt, kādi ir šī brīža ilgtspējas izaicinājumi tepat blakus, piemēram, saistībā ar pārtikas un lietu patēriņu, transporta lietošanu un ūdens piesārņojumu, un to izmantot iedvesmai idejām videi draudzīgu paradumu iedzīvināšanai sabiedrībā un izpratnes veidošanai par šīm tēmām,”

– stāsta  Adriāna Kauliņa, Swedbank Ilgtspējas attīstības vadītāja.

 

“Par biznesa ideju, kas veicina ilgtspēju, konkursā varēs iegūt papildpunktus, bet lielāko punktu skaitu jeb vērtējuma pamatu veidos punkti par izstrādāto biznesa plānu. Tāpēc aicinām konkursā piedalīties ikvienu skolēnu komandu, kas vēlas iegūt finansējumu savas biznesa idejas attīstīšanai, vai kas vienkārši grib pilnveidot un pārbaudīt savas uzņēmēja prasmes, iepazīstot un izmantojot biznesa rīkus un platformas,”

–  norāda konkursa žūrijas komisijas un Swedbank Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

 

“Latvijas uzņēmumiem un īpaši nākotnes uzņēmumiem klimata pārmaiņu mestos izaicinājumus būtu jāizmanto, lai attīstītu savu konkurētspēju pasaulē. Šis konkurss ir pirmais treniņš jauniešiem paraudzīties šajā virzienā, domāt globāli un atbildīgi, lai nākotnē mums ir uzņēmumi, kas attīsta tehnoloģijas, rada alternatīvas pieejas un produktus, sniedzot reālu pienesumu gan klimata pārmaiņu ierobežošanai, gan Latvijas ekonomikai,”

– papildina izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia vadītājs Jānis Krievāns.

Konkurss “Biznesa skices” ir biznesa plānošanas sacensība to vidējās izglītības iestāžu vecāko klašu un kursu audzēkņiem, kuru skolās izmanto Junior Achievement Latvia mācību metodi Skolēnu mācību uzņēmums. Visi konkursa dalībnieki iegūs zināšanas un iemaņas un trīs labākās komandas reālas naudas balvas sava biznesa uzsākšanai (1. vieta – 3000 eiro, 2.vieta – 2000 eiro, 3. vieta – 1000 eiro). Par komandas veiksmīgu dalību konkursā jeb, iegūstot 1., 2., vai 3. vietu, to konsultējošie skolotāji par audzēkņu panākumiem saņems naudas balvu 200 EUR apmērā.

Konkurss “Biznesa skices” norisināsies trīs kārtās – konkursa pirmajā kārtā biznesa plānošanas rīkā biznesaskices.swedbank.lv komandas veidos biznesa plānu, pusfinālisti radīs sava pakalpojuma vai produkta reklāmas video, savukārt finālisti kolektīvā finansējuma platformā projektubanka.lv notestēs un popularizēs savu biznesa ideju, piesaistot investoru uzmanību, finansējumu un balsis. Plašāka informācija konkursa interneta vietnē https://konkurss.biznesaskices.lv/.

 

Papildu informācijai:

Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk