Image

Ņemot vērā Latvijā arvien pieaugošo interesi par saules enerģijas risinājumiem, to pieejamības un efektivitātes uzlabošanos, Swedbank ievieš jaunu finanšu produktu saules enerģijas paneļu iegādei un uzstādīšanai. Iedzīvotājiem, kuri ir nolēmuši uzstādīt saules paneļu sistēmas, būs iespēja saņemt finansējumu līdz 20 tūkstošiem eiro ar maksimālo atmaksas termiņu līdz 10 gadiem par izdevīgākiem nosacījumiem.

Ieviešot finansējumu saules paneļu iegādei, mūsu mērķis ir veicināt enerģijas ražošanu pašu patēriņam un ilgtspējīgu resursu izmantošanu. Jau šobrīd enerģijas ražošana pašu patēriņam kļūst arvien aktuālāka lielai daļai mājsaimniecību Latvijā. Kā liecina AS “Sadales tīkls” dati, pērn reģistrēti uz pusi vairāk mikroģeneratoru pieslēgumu (kopā 694), turklāt lielākajā daļā no tiem enerģija tiek iegūta no saules enerģijas. Ņemot vērā, ka saules enerģijas potenciāls Latvijā ir līdzīgs kā Vācijā un Anglijā, kur saules paneļi tiek izmantoti plašā skaitā, sagaidāms, ka pārskatāmā nākotnē lielākā daļa mājsaimniecību kļūs par zaļās elektroenerģijas ražotājiem,”

 – stāsta Sergejs Romaņuks, Swedbank Patēriņa kreditēšanas jomas vadītājs.

Swedbank piedāvājums paredz patēriņa kredītu no 3 līdz 20 tūkstošiem eiro ar maksimālo atmaksas termiņu līdz 10 gadiem saules paneļu iegādei un uzstādīšanai ar īpašu procentu likmi. Vajadzības gadījumā aizdevumu varēs atmaksāt arī pirms termiņa bez jebkādiem papildu nosacījumiem vai komisijām.

Pēc S. Romaņuka teiktā, iegādājoties saules paneļus kredītā un ņemot vērā pašreizējos elektroenerģijas tarifus mājsaimniecībām, ir paredzams, ka investīcijas var atmaksāties 8 līdz 10 gadu laikā. Tas nozīmē, ka šajā periodā tiks segti visi izdevumi, kas saistīti ar saules paneļu iegādi un uzstādīšanu.

Iegādājoties saules paneļus un izmantojot to saražoto enerģiju, ieguldītā summa atmaksājas jau pirmajos gados. Pēc tam apmēram 15 gadu būs jāmaksā tikai pārvades un sadales pakalpojuma maksa un apkalpošanas izmaksas, jo saules paneļu kalpošanas laiks visbiežāk ir 25 gadi,”

 – norāda Swedbank eksperts.

Plašāka informācija par saules enerģijas stacijas iegādes finansējuma nosacījumiem atrodama Swedbank mājaslapā. Šis ir otrais Swedbank finansēšanas risinājums, kas saistīts ar ilgtspējas veicināšanu, ‒ pirms gada banka ieviesa zaļā līzinga iniciatīvu, piedāvājot iegādāties videi draudzīgas vieglās automašīnas ar izdevīgākiem noteikumiem.

Papildu informācijai:
Jānis Krops 

Swedbank Mediju attiecību vadītājs

Tālr.: 67444560, 26880381;

janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk