Image

Swedbank noslēgusi sadarbības līgumu ar attīstības finanšu institūciju Altum par studiju un studējošā kredītu izsniegšanu 2020./2021.mācību gadam. Studenti jau no šodienas, 12.augusta, var pieteikties kredītiem Swedbank mājaslapā vai filiālē.  

Esam gandarīti, ka īsā laika posmā mums ir izdevies ieviest risinājumu ērtākai studiju un studējošā kredītu saņemšanai. Atvieglotie nosacījumi studentiem ļaus aizņemties vienkāršāk, padarot augstāko izglītību Latvijā pieejamu ikvienam, kas vēlas to iegūt. Paredzam, ka pieprasījums pēc šiem kredītiem varētu būt ievērojami lielāks nekā iepriekšējos gados,”

 – norāda Renārs Rūsis, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītājs.

Inese Zīle, Altum valdes locekle:

Esam gandarīti, ka Altum bija iesaistīts jauna studiju un studējošo kreditēšanas modeļa izveidošanā ar mērķi šos aizdevumus padarīt ērtāk  pieejamus studentiem, paplašinot Latvijas jauniešiem iespējas iegūt augstāko izglītību. Jaunais studiju un studējošo kreditēšanas modelis paredz, ka Altum turpmāk sniegs valsts galvojumu, kam nebūs nepieciešams piesaistīt papildus galvotāju, vienlaikus pieejamību veicinās arī tas, ka vairākas bankas var pieteikties studiju un studējošo aizdevumu sniegšanai. Visoperatīvāk sadarbība izveidojās ar Swedbank, kura jau piedāvā aizdevumus studentiem pēc jaunajiem nosacījumiem, nodrošinot iespēju studiju kredītam pieteikties internetbankā.  Ceram, ka arī citas bankas tuvākajā laikā pievienosies studiju kredītu izsniegšanai ar Altum galvojumu, lai nodrošinātu pieejamību vēl plašākam topošo studentu lokam.

Kā pieteikties studiju un studējošā kredītam?

Lai pieteiktos studiju vai studējošā kredītam ar Altum garantiju, topošajam studentam:

  • Vispirms jānoslēdz līgums ar augstskolu par studiju uzsākšanu. Kad tas izdarīts, augstskola 10 dienu laikā atjaunos informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā.
  • Jāiesniedz pieteikums studiju vai studējošā kredīta saņemšanai ar Altum garantiju Swedbank internetbankā vai filiālē. Pēc pieteikuma izvērtēšanas banka sazināsies ar katru interesentu un informēs par pieņemto lēmumu. 
  • Pozitīva iznākuma gadījumā jānoslēdz kredīta līgums Swedbank internetbankā vai filiālē. Altum garantiju banka piemēros pati pēc pieteikuma izvērtēšanas un līguma parakstīšanas – topošajiem studentiem nekas papildus nebūs jādara.

Jāatzīmē, ka pirms valsts garantēta kredīta saņemšanas studentam jābūt attiecīgās bankas klientam. Tos, kuri interesējas par šiem kredītiem, bet vēl nav Swedbank klienti, aicinām savlaicīgi atvērt kontu, ko var izdarīt arī attālināti Swedbank mājaslapā.

Būtiski atvieglojumi kredītu saņemšanā

Piesakoties studiju vai studējošajam kredītam, topošajiem studentiem vairs nebūs nepieciešams otrs galvotājs, kas uzņemtos saistības gadījumā, ja kredītņēmējs nevarētu atmaksāt kredītu, -turpmāk šo garantiju sniegs finanšu institūcija Altum. Līdz šim papildu prasība nodrošināt atbilstošu privāto galvotāju daudziem studentiem izrādījās nepārvarams šķērslis, kas turpmāk atkritīs.

Tāpat turpmāk netiks noteikti studiju griesti, kā tas bija līdz šim – maksimālais studiju kredīts būs studiju maksas apmērā. Valsts turpinās subsidēt studiju kredīta procentu maksājumus studiju laikā un gadu pēc absolvēšanas. Savukārt jaunajiem vecākiem tiks dzēsta studējošā kredīta apmaksas summa 30% apmērā. Līdz šim kredītsumma tika dzēsta tikai vienam no vecākiem, taču turpmāk šāda iespēja būs abiem bērna vecākiem.

Informatīvs materiāls: Kas jāzina par studiju un studējošo kredītu saņemšanu ar Altum garantiju? 

RUS: Informatīvs materiāls: Kas jāzina par studiju un studējošo kredītu saņemšanu ar Altum garantiju? 

RUS: Swedbank начинает выдавать кредиты на обучение и студенческие кредиты с гарантией Altum

 

Papildu informācijai:
Jānis Krops

Swedbank Mediju attiecību vadītājs

Tālr.: 67444560, 26880381;

janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk