Image

Swedbank izstrādājusi jaunu rīku, kas no šodienas, 11. februāra, uzņēmējiem, kā arī pašnodarbinātām personām ļauj ātrā, ērtā un drošā veidā parakstīt dažādus elektroniskus dokumentus – gan uzņēmumu iekšējām vajadzībām, gan arī ar klientiem vai sadarbības partneriem. Jaunais paraksta rīks ļauj parakstīt dokumentus ar drošu elektronisko parakstu un kvalificētu laika zīmogu.

 Paraksta rīks pieejams Swedbank klientiem, kuri ir reģistrējušies Swedbank bloga platformā Biznesam, kas līdz šim Latvijas uzņēmēju vidū bija pazīstams ar nosaukumu Business Network. Turpmāk platformā autorizēties varēs tikai ar internetbankas autentifikācijas līdzekļiem, piemēram, biometriju, Smart-ID, Mobile-ID u.c.

Platformas lietotājiem, juridiskām personām, ar paraksta rīka palīdzību, neatkarīgi no uzņēmuma lieluma, ir iespējams parakstīt dokumentus uzņēmuma iekšējām vajadzībām, kā arī rēķinus, iesniegumus, apliecinājumus, līgumus u.c. dokumentus ar klientiem vai sadarbības partneriem. Jaunais pakalpojums ļauj Swedbank klientiem dokumentus nosūtīt parakstīšanai arī citiem parakstītājiem ––  uzņēmuma klientiem vai sadarbības partneriem, kuriem nav jābūt platformas Biznesam reģistrētiem lietotājiem, lai parakstītu izveidoto dokumentu. Dokumentus iespējams parakstīt ar kvalificētu Smart ID vai eID e-parakstiem.

 Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis norāda, ka Swedbank izstrādātais paraksta rīks Latvijas uzņēmējiem paplašina iespējas dažādu ikdienas administratīvu dokumentu apritē un glabāšanā.

“Esam sasnieguši savu mērķi, izstrādājot drošu un uzticamu paraksta rīku, kas spēs atvieglot vairāku uzņēmēju ikdienu. Paraksta rīkam ir vairākas priekšrocības – piemēram, dokumentu parakstīšanā nav nepieciešamas palīgierīces, tādējādi padarot parakstīšanas procesu vēl ērtāku un ātrāku. Vienlaikus, pandēmija ir mūs iemācījusi darboties attālināti, tāpēc vēl jo svarīgāk, ka uzņēmējiem vienmēr būtu pa rokai sertificēts rīks dokumentu elektroniskai parakstīšanai.”

Rīka iepazīšanās mēnešos uzņēmējiem 100 dokumentu parakstīšanas reizes mēnesī ir bez maksas. Rīku var izmantot tikai tie uzņēmuma darbinieki, kas ir reģistrējušies Swedbank platformā Biznesam.

Uzņēmējiem, kuri ir Swedbank klienti, bet vēl nav platformas Biznesam dalībnieki, nepieciešams reģistrēties un aizpildīt pieteikumu ātrā un vienkāršā veidā.

RUS: Swedbank предлагает предпринимателям новый надежный инструмент подписания документов

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk