Image

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Finanšu nozares asociācijas pārstāvjiem, pārrunājot finanšu nozares aktualitātes un iedziļinoties nozares paveiktajā atbilstoši “Moneyval” rekomendācijām.
Asociācijas pārstāvji uzsvēra, ka ir veikts milzīgs mājas darbs un uzlabojumi un ir svarīgi, lai paveiktās reformas plašāk kļūst zināmas arī starptautiski, stiprinot uzticību Latvijas finanšu sektoram kopumā.

E. Levits izteica gandarījumu, ka ir izdarīts liels darbs un atrisinātas vairākas problēmas, kas apēnoja finanšu sektoru. Asociācija uzsvēra, ka ir izveidojusi labu sadarbību ar Finanšu izlūkošanas dienestu. Runājot par sadarbību ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, asociācija atzīmēja, ka sagaida no nākamās komisijas vadības atvērtu un jēgpilnu dialogu.

Tāpat tikšanās laikā abas puses apspriedās par ēnu ekonomikas apkarošanu un mājokļu kreditēšanu, kā arī banku mobilitāti, nodrošinot pakalpojumus klientiem reģionos.

Sarunā piedalījās: “SEB” prezidente Ieva Tetere, “Swedbank” valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, “UniCredit Līzings” valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Belezjaks, “Citadele” valdes loceklis Uldis Upenieks, “BlueOrange” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs, “Luminor” vadītāja Kerli Gabriloviča, valsts attīstības finanšu institūcijas “Altum” valdes locekle Inese Zīle, Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk