Pēc vairākiem gadiem, kas veltīti darbības sakārtošanai, 2022. gadā Industra Bank demonstrējusi izrāvienu, panākot būtisku darbības apjoma, klientu skaita un peļņas pieaugumu. Tā rezultātā Industra Bank 2022. gadā strādājusi ar konsolidēto peļņu 3.3 miljonu eiro apmērā. Turklāt vienlaikus apjomīgā PrivatBank iegādes darījuma īstenošanai turpinājām investēt pakalpojumu attīstībā.

Gada vidū pie klientiem nonāca bankas jaunā internetbanka, bet rudenī kā pirmā un līdz šim vienīgā banka ieviesām saimnieciskās darbības ieņēmumu (SDI) kontu, kas ir  automatizētas nodokļu nomaksas risinājums pašnodarbinātām personām.

Industra Bank valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norāda:

“Pērn bankas komanda paveica neticami daudz. Apjomīgākais un darbietilpīgākais bija PrivatBank lielākās daļas iegādes darījums – to paveicām nozarei nepieredzēti īsā laikā, pateicoties mūsu spējai apvienot darbiniekus ar pieredzi šādu pārņemšanas projektu īstenošanā. Piecus mēnešus pēc sarunu sākšanas par iespējamo darījumu saistības ar teju sešiem tūkstošiem klientu jau bija pārceltas uz Industra Bank. Esmu pateicīgs kolēģiem par viņu mērķtiecīgo darbu, kas ļāva šo īstenot! Darījuma rezultātā kļuvām arī par namīpašnieku, un šī gada janvārī pārcēlām biroju uz jauniegūtajām telpām Rīgā, Muitas ielā 1. Šogad turp pārcelsim arī mūsu klientu apkalpošanas centru Elizabete. Neskatoties uz bankas pārņemšanu, turpinājām ieguldīt pakalpojumos un zināšanās. Šodien mēs labāk kā vakar saprotam Latvijas uzņēmējus, redzam, ko viņi sagaida no bankas un turpināsim pilnveidot savus pakalpojumus, kompetenci un tehnoloģijas, lai to sniegtu. Mūsu mērķis ir augt un palīdzēt Latvijas uzņēmējiem viņu izaugsmes ceļā, būt par banku, kas sniedz gaidīto, kad lielo banku konveijerā viņi sajutušies nenovērtēti un nesadzirdēti.”

Industra Bank konsolidētā neauditētā peļņa 2022. gadā sasniedza 3.3 miljonus eiro, pieaugot par 116%. Peļņas pieaugumu pozitīvi ietekmēja procentu likmju kāpums un būtiskais kopējā izsniegto kredītu apmēra pieaugums – bankas kredītportfelis pieauga par 54%, un gada beigās sasniedza 68 miljonu apmēru. Pieaugumu galvenokārt veidoja jauni kredīti Latvijas uzņēmējiem, kā arī PrivatBank darījumā pārņemtais kredītu portfelis. Bankas procentu ienākumi pērn sasniedza 3.6 miljonus eiro, pieaugot par 57% salīdzinājumā ar 2021. gadu.

Industra Bank aktīvi pieauga par 57%, 2022. gada 31. decembrī sasniedzot 270 miljonu eiro atzīmi, savukārt klientu noguldījumu apmērs bija 244 miljoni eiro un pieauga par 61% gada laikā.

Šogad turpināsim uzlabot mūsu internetbanku, paplašinot tās funkcionalitātes, kā arī ieviesīsim mobilo lietotni ērtai piekļuvei finansēm, lai kur atrastos mūsu klients. Domājot par atbalstu mazo uzņēmēju izaugsmes ceļā, drīzumā klientiem piedāvāsim mobilo POS termināli – klientam maksājumu pieņemšanai būs nepieciešama vien mobilā lietotne un interneta pieslēgums. To būs iespējams pievienot arī SDI kontam.

No 1. marta saviem klientiem privātpersonām, Latvijas rezidentiem kā pirmā un šobrīd vienīgā banka maksāsim procentus par konta atlikumu, ja tas sasniegs 10 tūkstošus eiro.

Par Industra Bank: 

Industra Bank ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar 20.5 tūkstošiem klientu – tūkstotis pieci simti juridisku personu un deviņpadsmit tūkstoši privātpersonu. Banku ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Klientu ērtībai banka piedāvā astoņus apkalpošanas centrus – četri no tiem atrodas Rīgā, savukārt pārējie Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā. Vairāk informācijas: https://industra.finance/

Papildu informācijai:
Ieva Zauere
Industra Bank AS
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
+371 29485726
ieva.zauere@industra.finance

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk