Image

29. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 12.00 Finanšu nozares asociācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Studentu apvienība aicina Jūs uz Asociācijas kreditēšanas indeksa privātpersonu segmentam prezentācijas pasākumu un ekspertu diskusiju “Studiju un studējošo kreditēšanas sistēmas nākotne Latvijā: izaicinājumi un iespējamie risinājumi”.

 

                 

 

Privātpersonu kreditēšana ir būtisks elements mājsaimniecību privātā patēriņa finansēšanā, kas tieši ietekmē preču un pakalpojumu pieprasījuma pieaugumu un valsts tautsaimniecības attīstību ilgtermiņā. Finanšu nozares asociācija kopā ar ekspertiem ir izveidojusi kreditēšanas indeksu privātpersonu segmentam Latvijā. Tas apvieno būtiskākos rādītājus, kas palīdz izvērtēt un sniedz pilnīgu priekšstatu par kreditēšanu, tās apjomiem, pieejamību un pieprasījumu privātpersonu segmentā.

Ņemot vērā augstākās izglītības lomu valsts ekonomiskās izaugsmes sekmēšanā, kā arī to, ka Lat­vijā lielākā daļa studentu paši maksā par savām studijām, tostarp daļa studiju izmaksas sedz ar stu­diju vai studējošo kredītu palīdzību, kas veicina augstākās izglītības pieejamību potenciālajiem studējošajiem, kuriem to citādi liegtu viņu sociālekonomiskie apstākļi, diskusijas “Studiju un studējošo kreditēšanas sistēmas nākotne Latvijā: izaicinājumi un iespējamie risinājumi” mērķis ir apkopot dažādu nozaru ekspertu redzē­jumu par spēkā esošo studiju un studējošo kreditēšanas sistēmu, kā arī diskutēt par sistēmas iespējamajiem attīstības scenārijiem.

Pasākuma norise

Finanšu nozares asociācijas kreditēšanas indeksa privātpersonu segmentam prezentācija – metodoloģija, galvenie rezultāti un secinājumi

Ainars Balcers, Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs, Swedbank Hipotekārās kreditēšanas atbalsta daļas vadītājs Baltijā
Diskusijā “Studiju un studējošo kreditēšanas nākotne Latvijā: izaicinājumi un iespējamie risinājumi” piedalās:

  • Anita Muižniece, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāre,
  • Arvils Ašeradens, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs,
  • Aigars Rostovskis, LTRK Padomes priekšsēdētājs,
  • Reinis Bērziņš, Attīstības finanšu institūcijas ALTUM valdes priekšsēdētājs,
  • Justīne Širina, Latvijas Studentu apvienības prezidente,
  • Ainars Balcers, Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs, Swedbank Hipotekārās kreditēšanas atbalsta daļas vadītājs Baltijā.

Diskusiju vadīs Kārlis Danēvičs, Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētājs, SEB bankas valdes loceklis.

Pasākums notiks Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK), Krišjāņa Valdemāra ielā 35, Rīgā.

Dalībai pasākumā aicinām reģistrēties https://ej.uz/indekss2019

Jautājumu gadījumā, lūdzu, rakstiet komunikācijas konsultantei Aleksai Fridrihsonei uz epastu aleksa@deepwhite.lv vai zvaniet pa tālruni +371 20604742.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk