Image

Lai veicinātu zemnieku saimniecības Kotiņi paplašināšanos un attīstību, kā arī produkcijas dažādošanu, Luminor banka piešķīrusi aizdevumu 2,9 miljonu eiro apmērā. Finansējumu plānots izmantot granulēšanas un ekstrudēšanas kompleksa izveidei, kā arī lauksaimniecības tehnikas iegādei.

ZS Kotiņi ir viens no lielākajiem sēklu audzētājiem Baltijā, un ir Latvijas nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas dalībniekiem. Zemnieku saimniecībā ražo arī augstvērtīgi kvalitatīvu pārtiku un lopbarību.

“30 gadu laikā esam attīstījušies un izveidojuši pasaules līmeņa saimniecību, jau kopš dibināšanas mūsu pamatnodarbošanās ir graudkopība un sēklu ražošana. Saimniecības darbu ir novērtējušas gan valsts amatpersonas, gan mūsu apmeklētāji. Labprāt uzņemam ciemiņus, izglītojam un iepazīstinām ar mūsu veikumu, parādām jaunāko un modernāko lauksaimniecības tehniku, tādēļ mūsu saimniecību ir iecienījušas arī tūristu grupas. Saimniekojam gudri, ilgtspējīgi, un konkurētspējīgi. Esam vērsti uz nemitīgu izaugsmi un attīstību savā nozarē, īstenojam bioloģisku un videi draudzīgu saimniekošanu. Ļoti domājam, lai mūsu pārtikas ķēde no lauka līdz pusdienu galdam būtu ilgtspējīga,”

stāsta Aldis Ločmelis, ZS Kotiņi saimnieks.

Balvu novada Šķilbēnu pagasta ZS Kotiņi ar pārtikas ražošanu sāka nodarboties 2010. gadā un pirmais produkts bija rapšu eļļa.   

“Graudkopībai ar vienu no lielākajiem īpatsvariem kopējā lauksaimniecības preču struktūrā ir būtiska loma Latvijas lauksaimniecībā. Nozarei ir stabili ražošanas rādītāji, un graudaugi aizņem aptuveni pusi no sējumu kopplatības. Esam atbalstījuši ZS Kotiņi, jo saimniecības biznesa attīstības rādītāji pēdējos gados ir bijuši ļoti pārliecinoši un ir prieks, ka uzņēmums ir atradis nišas produktus, lai dažādotu savas produkcijas klāstu,”

uzsver Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

ZS Kotiņi tiešsaistes veikalā un saimniecībā uz vietas iespējams iegādāties visu saimniecībā saražoto – sertificētas graudaugu sēklas, lopbarības miltus, eļļu, pārtikas un citus produktus.

Par ZS Kotiņi

ZS Kotiņi apsaimnieko 3000 ha zemes, no kuriem 2200 ha  ir augstas kategorijas sertificēti sēklas lauki. Saimniecībā audzē kviešus, miežus, rapsi, pupas zirņus, auzas, kaņepes, linu, sinepes, redīsus, griķus, rudzus un dažādus zālājus. No iegūtās ražas tā saražo dažādus pārtikas produktus, piemēram, pērļu grūbas, lobītas un šķeltas pupas un zirņus, dažādus miltus, nerafinētu rapšu eļļu u.c. produktus. Gandrīz visiem ZS Kotiņi produktiem ir zaļās karotītes kvalitātes zīme.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni. 

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk