Image

Lai veicinātu uzņēmumu izpratni par ilgtspējas principiem un iedrošinātu tos iekļaut savā dienaskārtībā, ar SEB bankas atbalstu 27. maijā tiešsaistē norisināsies forums “Ilgbūtība – kur būs Tavs bizness 2030. gadā?” Forumā piedalīsies vairāk nekā 30 eksperti un nozares profesionāļi, kuri dalīsies praktiskos pieredzes stāstos par ilgtspējas principu ieviešanu un diskutēs par to nozīmi tādās jomās kā vide, darbinieki, organizācija un pārvaldības procesi.

Foruma mērķis ir iedrošināt Latvijas uzņēmumus un kliedēt mītu, ka ilgtspēja – tas ir sarežģīti, nesaprotami un dārgi. Realitātē gudras ilgtermiņa izvēles palīdz uzņēmumiem gan ietaupīt, gan kļūt efektīvākiem, rodot alternatīvus risinājumus, ieguldot izpētē un attīstībā, kā arī digitalizējot ikdienas darbības un rūpējoties par darbiniekiem.  

SEB bankas valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere:

“Par ilgtspēju šobrīd runā visi un visur, sākot ar atkritumu šķirošanu mājās un elektroauto iegādi, beidzot ar sociāli atbildīgiem biznesa lēmumiem un zaļo finansējumu no bankas puses. Labā prakse biznesa plānos jau šodien ir izvirzīt ne tikai finansiālus, bet arī sociāli atbildīgus mērķus. Redzam, ka pasaulē šādu uzņēmumu akciju vērtība ir augstāka, nekā industrijās, kas izvirza īstermiņa finanšu mērķus bez acīm redzamas atdeves sabiedrībai. Taču, kā no runāšanas nonākt līdz darīšanai un reālu pārmaiņu ieviešanai? Latvijā izpratne par ilgtspēju vēl ir diezgan zema un ir daudz jāmācās mums visiem – gan uzņēmumiem un bankām, gan valsts pārvaldei un partneriem. Tas nav tikai par dabas aizsardzību un pārvaldības procesiem – tas ir arī par cilvēkiem un sabiedrību kopumā. Ceru, ka forumā dzirdētie pieredzes stāsti un diskusijās gūtās atziņas iedvesmos vēl vairāk uzņēmumu spert pirmos soļus ilgtspējas virzienā, lai šodienas izvēles un lēmumi vienlaikus gan sekmētu uzņēmumu un ekonomikas izaugsmi, gan arī mazinātu ietekmi uz vidi un nākamajām paaudzēm.”

Forums norisināsies četrās daļās, un katrā no tām būs gan ekspertu stāsti par ilgtspējas principu ieviešanu organizācijas ikdienā, gan arī diskusijas par šā brīža izaicinājumiem un risinājumiem.

  • Vide un ekonomika – vai tiešām klimata pārmaiņas un bioloģiskās daudzveidības samazināšanās ir tik nopietns drauds gan mūsu, gan nākošajām paaudzēm? Idejas un pieredze, kā aprites ekonomikas principu ievērošana uzņēmumu darbībā var radīt finansiālus ieguvumus un vienlaikus samazināt ietekmi uz vidi.
  • Darbinieki un dialogs – kāda saistība ir pārmaiņu vadībai, ilgtspējai, dažādības vadībai un organizācijas izdegšanas riskam? Par to, kā iesaistīt darbiniekus risinājumu meklēšanā un realizēšanā un kāda ir labā prakse ilgtspējas jautājumu komunikācijai organizācijā. Idejas darbinieku labbūtībai un organizācijas ilgbūtībai.
  • Organizācija un sadarbība – kāda ir atbildīga piegādātāju politika un kā to realizēt? Praktiskas idejas un ieteikumi piegādātāju risku izvērtēšanai, neilgtspējīgu resursu aizvietošanai, kā arī padomi un triki, kā pārliecināt piegādātājus ieviest labas pārvaldības praksi, lai mazinātu savas organizācijas reputācijas riskus.
  • Vadība un inovācijas – kā mērķtiecīgs darbs pie izpētes un inovāciju radīšanas attaisnojas ilgtspējīgu risinājumu radīšanā? Par to, kā vadītājam radīt organizācijā vidi, kur rodas idejas, notiek eksperimenti labākam rezultātam. Koncentrēts pārskats par to, kādi šobrīd ir labas pārvaldības prakses “karstie” jautājumi.

Pasākumā piedalīsies vairāk nekā 30 eksperti, pārstāvot gan valsts un privāto sektoru, gan arī NVO. Vairāk par forumu un dalībniekiem: www.ilgbutiba.lv.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,443 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,243 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk