Image

SEB banka ir piešķīrusi 3,3 miljoni eiro finansējumu, lai nekustamo īpašumu attīstīšanas un būvniecības  kompānija SIA «Castor Construction» starptautiskajā lidostā ”Rīga” uzbūvētu jauno sūtījumu apstrādes termināli kurjerpasta kompānijas “DHL Latvia” vajadzībām. Lēmums par jaunu sūtījuma apstrādes termināli tika pieņemts līdz ar straujo e-komercijas pieaugumu, lai automatizētā šķirošanas līnijā optimizētu un paātrinātu sūtījumu šķirošanas procesu.  

Termināļa ēkas būvniecības kopējās izmaksas ir 6 miljoni eiro, no kurām SEB banka finansē 3,3 miljonus eiro, savukārt Castor Construction – 2,7m miljonus eiro.  

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis: “Neskatoties uz to, ka gan pasaules, gan Latvijas ekonomika pēdējo mēnešu laikā piedzīvoja visai nozīmīgas pārmaiņas, kā rezultātā ļoti daudz nozīmīgu projektu īstenošana tika apturēta, jo teju 70% uzņēmumu izmaiņas ekonomikā ir negatīvi ietekmējušas to apgrozījumu*, tad šis projekts nav to vidū. Nenoliedzami, mums kā Castor Construction sadarbības partnerim ir ļoti būtiski atbalstīt uzņēmuma ieceres, lai tiktu turpināts iesāktais pie ilgtermiņa risinājumu izveides, kas nepieciešams līdz ar straujo e-komercijas attīstību nozarē, kurai nākotnē ir liels attīstības potenciāls. Turklāt mums kā bankai šis ir pirmais attīstības projekts, kuru finansējam lidostā Rīga, līdz ar to tas ir jauns pavērsiens, lai nākotnē mēs ieguldītu līdzīgu projektu īstenošanā.”

Jānis Milzarājs, Castor Construction valdes loceklis: Šis ir nozīmīgs projekts ne tikai uzņēmumam Castor Construction, bet arī DHL Latvia un Starptautiskajai Lidostai Rīga, kas šajā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā turpina virzīties uz nosprausto mērķi uzbūvēt termināli ar biroju, gan Latvijas ekonomikai kopumā. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar somu investoriem un pateicoties sadarbībai ar SEB banku, kas nodrošina finansējumu.

Projekta īstenošana tika uzsākta 2019. gadā, pateicoties trīs uzņēmumu sadarbībai –  SIA “Castor Construction”, Starptautiskā lidosta “Rīga” un  “DHL Latvia”. Uzsākot tā īstenošanu gada laikā ir iecerēts izveidot jaunu sūtījuma apstrādes termināli ar biroju 4500 kvadrātmetru platībā.

SIA Castor Construction darbība Latvijā tika uzsākta 2007. gadā. Kopš darbības uzsākšanas kompānija ir realizējusi vairāk kā 60 būvniecības un attīstības projektus tostarp vairākus projektus Latvijas Finiera rūpnīcām Latvijā, Igaunijā un Somijā, biroja rekonstrukciju E.Gulbja laboratorijai, veikalus Seppälä un Lindex, rūpnīcu Somijas uzņēmumam Lindström, daudzdzīvokļu ēku ar birojiem KERN RESIDENCES Vecrīgā uc.

*SEB bankas aprīlī veiktā uzņēmēju aptauja.

Papildu informācijai:

Ieva Bethere, SEB bankas uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja – 29550199, ieva.bethere@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, Instagram/seb_latvija un Skype/SEB_Latvija,

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk