Image

Lai nodrošinātu siltumapgādi Rīgas iedzīvotāju mājokļos visas ziemas garumā, AS „RĪGAS SILTUMS” piešķirts overdrafts 22 miljonu eiro apmērā tekošo maksājumu veikšanai.

AS „RĪGAS SILTUMS” ir galvenais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā, nodrošinot vairāk nekā 70% no Rīgai nepieciešamās siltumenerģijas.

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis:

“Tā kā dabasgāzes cenas joprojām turpina pieaugt visā pasaulē, kas attiecīgi ietekmē arī pirktās siltumenerģijas cenu, mums ir būtiski sniegt atbalstu uzņēmumam sadarbībā ar enerģijas piegādātājiem, lai rīdziniekiem tiktu garantēta droša un nepārtraukta siltumapgāde.”

AS „RĪGAS SILTUMS” valdes locekle Birute Krūze:

“Siltumapgādes uzņēmums AS „RĪGAS SILTUMS” nodrošina Rīgā ilgtspējīgu, efektīvu, drošu un sociāli atbildīgu centralizēto siltumapgādi. Situācijā, kad aktīvās apkures sezonas laikā būtiski pieaug siltumenerģijas patēriņš un rēķini, kredītlīnija palīdzēs norēķināties ar enerģijas piegādātājiem. Šādu atbildīgu praksi īstenojam jau vairākus gadus. Par piegādāto enerģiju mums tekoši jānorēķinās ar saviem piegādātājiem, savukārt siltumenerģijas lietotāji par patērēto siltumu ar mums norēķinās līdz nākamā mēneša noteiktam datumam. Finanšu plūsmas stabilizācija arī ļauj turpināt uzsākto Eiropas Zaļo kursu, kā rezultātā atjaunojamo energoresursu īpatsvars sasniedzis jau 50% uzņēmuma kurināmā bilancē. Līdz 2030. gadam esam apņēmušies sasniegt 90% zaļā kurināmā energoresursu izmantošanas ziņā. SEB banku esam novērtējuši kā ilgstošu, stabilu sadarbības partneri un mūsu vajadzības izprotošu banku. Jāatzīmē, ka arī šajā apkures sezonā AS „RĪGAS SILTUMS”, līdzīgi kā pērn,  rīkojas sociāli atbildīgi un ārkārtas situācijas laikā neaprēķina soda procentus par kavētiem maksājumiem.”

Siltumapgādes uzņēmums AS „RĪGAS SILTUMS” lielu uzmanību pievērš labas korporatīvās pārvaldības jautājumiem, ieviešot starptautiski atzītu praksi. Nu jau divus gadus pēc kārtas uzņēmums saņēmis augsto Platīna kategorijas novērtējumu Ilgtspējas indeksā, ko īsteno Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts. Tāpat uzņēmums jau vairākus gadus ir iekļauts Valsts ieņemumu dienesta Padziļinātas sadarbības programmā, sasniedzot Zelta līmeni, tā apliecinot godpratīgu un atbildīgu komercpraksi.

AS „RĪGAS SILTUMS” ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir ap 825 kilometru, no kuriem 85% atrodas AS „RĪGAS SILTUMS”īpašumā.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk