Image

11. jūnijā Baltic International Bank atzīta par uzvarētāju Ilgtspējas indeksa Platīna kategorijā un ir vienīgā vietējā kapitāla banka, kas saņēmusi šo apbalvojumu.

Šo augsto – Platīna – novērtējumu, kas apliecina uzņēmuma darbību atbilstoši ilgtspējas principiem, Banka saņem jau otro gadu pēc kārtas.

Ilgtspējas indeksa augstākajai jeb Platīna kategorijai šogad kvalificējās 19 uzņēmumi un kopējais novērtējuma dalībnieku sniegums sasniedza 75,4%, kas ir teju par 30% vairāk nekā pirmajā novērtējumā 2010. gadā.

“Kļūt par uzvarētājiem Platīna kategorijā jau otro reizi ir pagodinoši, vienlaikus, tas ir apliecinājums, ka ilgtspējas jēdziens Bankas darbā nav tikai īslaicīga parādība, bet gan rūpīgi izvērtēta un realizēta stratēģija atbilstoši ESG principiem. Vides ilgtspējas, labas pārvaldības un sociāla rakstura jautājumi bijuši tie, pie kā esam ilgstoši mērķtiecīgi strādājuši, veidojot Baltic Interntional Bank par modernu investīciju banku un ieviešot ESG principus visos darbības līmeņos”,

 – norāda Bankas valdes priekšsēdētājs Viktors Bolbats.

Platīna kategorija tiek piešķirta uzņēmumiem, kas savā darbībā ir pilnībā integrējuši korporatīvo pārvaldību, un tajos noteikti atbildīgie gan valdes, gan izpildītāju līmenī. Šajos uzņēmumos notiek sistemātiska datu vākšana un ietekmes novērtēšana, kā arī par savu darbību atskaitās ar augsta līmeņa caurskatāmību un ietekmes auditorijas piesaisti, un to publiskotos datus ir apstiprinājis ārējs auditors.

“Korporatīvajā vidē ilgtspēja jau sen nav modes tendence. Tas ir organizāciju dzīvesveids, kam ir ļoti nozīmīga ietekme gan uz to izaugsmi, gan sabiedrību, gan arī valsts un pasaules attīstību kopumā”,

 – atzīst Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja un Ilgtspējas indeksa koordinatore Dace Helmane.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, palīdzot uzņēmumiem novērtēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni piecās jomās – stratēģijā, tirgus attiecībās, darba vidē, vidē un sabiedrībā. Kopējo uzņēmuma novērtējumu veido sasniegumi visās piecās jomās, tāpēc tikai integrāla pieeja, kas aptver visas Bankas darbības jomas, ļauj gūt panākumus.

Baltic International Bank 2014. gadā un 2015. gadā ieguva Ilgtspējas indeksa bronzas apbalvojumu, 2016. gadā – sudraba apbalvojumu, 2017. un 2018. gadā Bankas sniegums novērtēts ar augsto zelta līmeņa godalgu, bet  2019. gadā uzņēmums pirmoreiz  saņēmis augstāko – Platīna godalgu.

 

Par Ilgtspējas indeksu

Kopš Ilgtspējas indeksa izstrādes 2009. gadā, tam ir pievienotas vairākas citas iniciatīvas, ļaujot Latvijas uzņēmumiem ne tikai iegūt sava snieguma analīzi un ekspertu komentārus, bet arī pretendēt uz virkni dažādu apbalvojumu, piemēram, statusu Ģimenei draudzīgs komersants, Godīgas tirdzniecības un Inovāciju līdera balvām, apbalvojumu Reģiona spēks un virkni citu. Iniciatīvu īsteno Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, bet to atbalsta Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Kopš 2010. gada Ilgtspējas indeksa pašvērtējuma iespējas ir izmantojuši gandrīz 300 uzņēmumi.

llgtspējas indeksa Platīna grupu 2020. gadā pārstāv “LDz Cargo”, “Rīgas Siltums” “Augstsprieguma tīkls”, “Balta”, “Cēsu alus”, “Coca-Cola HBC Latvia”, “Latvenergo”, “Latvijas Autoceļu uzturētājs”, “Latvijas dzelzceļš”, “Latvijas Loto”, “Rimi Latvia”, Rīgas tehniskā universitāte, “Sadales tīkls”, “SEB banka”, “Schwenk Latvija”, Starptautiskā lidosta “Rīga”, “Swedbank” un “Ventspils reiss”.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk