Image

Luminor paziņojis par 60% vairākuma akciju iegādes darījumu, ko veicis investīciju fondu konsorcijs Blackstone vadībā. Bankas līdzšinējie īpašnieki, Nordea Bank Abp (Nordea) un DNB BANK ASA (DNB), katrs saglabās 20% Luminor akcijas.

Blackstone konsorcijs, kurā ietilpst Abu Dhabi Investment Authority pilnībā piederošs meitasuzņēmums, kā arī citi līdzinvestori, ir veiksmīgi noslēdzis darījumu, saņemot visas nepieciešamās atļaujas.

Nordea un DNB arī turpmāk atbalstīs Luminor banku ar ilgtermiņa finansējumu, kompetenci un savu pārstāvniecību bankas padomē. Blackstone ir vienojies ar Nordea par atlikušo 20% Nordea piederošo akciju izpirkšanu tuvāko gadu laikā.

Blackstone ir bijusi unikāla pieredze, lai noslēgtu šo sarežģīto darījumu, un tam ir iespēja atbalstīt Luminor un Baltijas ekonomiku tās turpmākajā izaugsmē.

“Esam gandarīti par sekmīgo ilgtermiņa sadarbību ar vadību, Nordea un DNB, un ceru arī nākotnē turpināt kopīgu darbu, lai veidotu spēcīgāku platformu tālākai ekonomiskajai izaugsmei Baltijā. Mēs turpināsim atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību, kā arī esam pārliecināti, ka Luminor ir labi pozicionēts, lai kā neatkarīgs finanšu pakalpojumu sniedzējs turpinātu būt vadošs tirgus spēlētājs.”

– Blackstone vecākais izpilddirektors Nadīms el Gabani (Nadim el Gabbani).

“Baltijas reģiona priekšrocība ir spēcīga makroekonomiskā vide un stabila vide uzņēmējdarbībai, turklāt tā ir viena no šī brīža dinamiskākajām Eiropas Savienības ekonomikām. Šis darījums ir viens no lielākajiem investīciju darījumiem Baltijas valstu vēsturē, tāpēc es gribētu īpaši atzinīgi novērtēt uzraugošo iestāžu ieguldīto darbu darījuma apstiprināšanas procesā un mūsu komandu ieguldījumu, lai pabeigtu darījumu. Esmu pārliecināts par sekmīgu mūsu stratēģisko sadarbību ar Blackstone arī nākotnē.”

– Saskaņā ar Luminor Grupas Padomes priekšsēdētaja Nila Melngaiļa teikto.

“Blackstone ir lieliski piemērots Luminor partneris, jo tas ir uzņēmies vienu no visapjomīgākajiem korporatīvo pārmaiņu vadības procesiem Baltijā. Viņu pieredze pārmaiņu vadībā, stabilā finanšu situācija, kā arī sadarbība ar globāliem ekspertiem palīdzēs Luminor kļūt par lielāko vietējo neatkarīgo finanšu pakalpojumu sniedzēju, kas vēlas ieguldīt Baltijas reģiona ilgtermiņa izaugsmē, sadarbojoties ar vietējiem uzņēmējiem un privātpersonām.”

– Erki Rāzuke (Erkki Raasuke), Luminor valdes priekšsēdētājs.

Par Luminor

Apvienojot Ziemeļvalstu pieredzi un zināšanas, Luminor kā neatkarīgs Baltijas finanšu pakalpojumu sniedzējs izveidots 2017. gada rudenī, apvienojot Nordea un DNB biznesu Baltijas valstīs.
Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijā ar nepilnu miljonu klientu, ap 2500 darbiniekiem, kā arī 16,4% tirgus daļu noguldījumos un 20,2% tirgus daļu kreditēšanā 2019. gada otrajā ceturksnī. Luminor kopējais pašu kapitāls sastāda 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa kapitāla rādītājs (CET1) ir 18%. 2018. gada 13. septembrī Moody’s ir novērtējis Luminor ar ilgtermiņa un īstermiņa, ārvalstu un vietējās valūtas noguldījumu reitingu Baa1/Prime-2.

Par Blackstone

Blackstone ir viens no pasaules vadošajiem investīciju fondiem. Tā mērķis ir radīt pozitīvu ekonomisko ietekmi un ilgtermiņa pievienoto vērtību ieguldītājiem, uzņēmumiem, kuros iegulda, un sabiedrībās, kurās strādā. Blackstone piesaista izcilus cilvēkus un elastīgus finanšu resursus, kas palīdz uzņēmumiem pārvarēt izaicinājumus. Blackstone aktīvu pārvaldības uzņēmumi ar apmēram 545 miljardiem ASV dolāru pārvaldīšanā ietver starptautiskus ieguldījumu fondus, kas vērsti uz privāto kapitālu, nekustamo īpašumu, valsts parādu un pašu kapitālu, ne-investīciju kredītiem, reāliem aktīviem un sekundāriem fondiem.
Vairāk informācijas mājaslapā: www.blackstone.com un Twitter lietotnē: @Blackstone.

Vairāk informācijas:

Blackstone
Ramesh Chhabra
+44 (20) 7451 4053
Ramesh.Chhabra@Blackstone.com

Luminor
Ivi Heldna
+372 52 31 192
Ivi.Heldna@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk