Image

Turpinot digitālo pakalpojumu attīstību, banka BlueOrange 8.decembrī ir pievienojusies Eiropas zibmaksājumu sistēmai. BlueOrange ir sestā banka Latvijā, kas saviem klientiem nodrošina zibmaksājumus 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā, ieskaitot svētku dienas. BlueOrange saviem klientiem nodrošina izejošos zibmaksājumus ar vislielāko limitu – līdz 33 333 EUR, ienākošo maksājumu limits ir 100 000 EUR.

Tagad finanšu līdzekļu pārskaitījumu no BlueOrange konta uz kontu citā bankā vai otrādi var veikt dažās sekundēs jebkurā dienā un jebkurā diennakts laikā. Zibmaksājumus veic tāpat kā parastos maksājumus, iesniedzot maksājuma rīkojumu internetbankā, mobilajā bankā vai mobilajā aplikācijā. Šis pakalpojums ir pieejams visiem bankas klientiem – gan fiziskām, gan juridiskajām personām, neatkarīgi no to rezidences.

Zibmaksājums tiek veikts dažu sekunžu laikā un saņemtā nauda uzreiz ir pieejama tālākai izmantošanai. Saņēmējs un maksātājs saņem apstiprinājumu par naudas ieskaitīšanu saņēmēja kontā.

“Lai internetbankā vai mobilajā aplikācijā veiktu zibmaksājumu, nekādas papildu darbības nav jāveic, ir tikai jāievada saņēmēja konta numurs un sistēma uzreiz atpazīst, ka saņēmējbanka pieņem zibmaksājumus. Maksājumiem ir augsti drošības standarti, un komisijas maksa paliek nemainīga, ” stāsta BlueOrange Korespondējošo attiecību un norēķinu pārvaldes vadītāja Jeļena Točilovska. “Esam gandarīti, ka zibmaksājumi kļūst pieejami arvien plašāk – ātri maksājumi starp biznesa partneriem vai privātajiem norēķiniem ir jau ikdienas nepieciešamība,” piebilst J.Točilovska.

“Latvijas un Baltijas valstis kopumā ir eiro zonas līderes modernu finanšu pakalpojumu ieviešanā, tostarp Latvijas Banka rūpējas par inovatīvu maksājumu infrastruktūras – zibmaksājumu – attīstību,” atzīmē Latvijas Bankas Informācijas tehnoloģiju pārvaldes vadītājs Harijs Ozols. “Zibenīgus pārskaitījumus un inovatīvas zibsaites 24/7/365 režīmā ir novērtējuši Latvijas un Igaunijas vadošo komercbanku klienti, tāpēc sveicu banku BlueOrange ar pievienošanos šai moderno un inovatīvo finanšu pakalpojumu infrastruktūrai, kas nodrošinās bankas klientiem – iedzīvotājiem un uzņēmējiem – jaunas maksājumu un uzņēmējdarbības iespējas,” piebilst H.Ozols.

Zibmaksājumi Latvijā var tikt veikti starp kontiem tajās bankās, kas pievienojušās Eiropas ātro maksājumu shēmai : Latvijas Bankā, SEB bankā, bankā Citadele, Swedbank, Signet bankā un tagad arī BlueOrange. Tāpat zibmaksājumus var saņemt un nosūtīt arī uz citām bankām Eiropā, kas piedāvā šādu funkcionalitāti.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk