Image

Liepājas higiēnas preču ražotājs “iCotton” ar bankas “BlueOrange” finansējumu un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atbalstu uzņēmuma attīstībā investējis 6,58 miljonus eiro. Finansējums paredzēts rūpnīcas ēkas rekonstrukcijai un paplašināšanai, kā arī aprīkojuma iegādei. Līdz ar jauno iekārtu iegādi “iCotton” produktu klāstu papildinās sieviešu higiēnas preces, antibakteriālās salvetes un inovatīvas kokvilnas auduma izejvielas dažādu higiēnas preču un individuālo aizsarglīdzekļu ražošanai.

“Esam gandarīti bankas klientu vidū redzēt vairākus uzņēmumu, kuri, neskatoties uz dažādiem ierobežojumiem, turpina strauju attīstību. Piešķirtais finansējums “iCotton” dos iespēju ievērojami palielināt gan ražošanas jaudu, gan radīt tik svarīgās jaunās darbavietas. Apzinoties kreditēšanas lomu uzņēmumu izaugsmē un tautsaimniecībā kopumā, BlueOrange saglabā 2020.gadā plānoto 150 miljonu apjomu jaunu kredītu izsniegšanai, aktīvi atbalstot vietējos mazos un vidējos uzņēmumus,”

 – norāda bankas “BlueOrange” galvenais izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

“iCotton” ražošanas ēkas rekonstrukcija un piebūves būvniecība palielinās uzņēmuma ražošanas platību par 1200m2, tādējādi industriālās teritorijas ražošanas un noliktavu kompleksa ēku kopējai platībai sasniedzot 27 000 m2. Ēkas būvniecības un saskaņošanas projekta fāzi paredzēts īstenot līdz 2020.gada septembrim-oktobrim, savukārt jaunā aprīkojuma iekārtu iegādes termiņš ir 2020.gada novembris-decembris. Iekārtu iegādē tiks investēta piešķirtā finansējuma lielākā daļa jeb 5,23 milj. eiro. BlueOrange kopējais finansējuma apmērs “iCotton” šobrīd sasniedz 14,3 miljonus eiro.

Pateicoties ražošanas kompleksa paplašināšanai un ražošanas modernizācijai, uzņēmums plāno nākamgad palielināt gada vidējo apgrozījumu līdz 45-50 miljoniem eiro, kas ir par 80% vairāk nekā 2019.gadā. Šajā gadā uzņēmumam jau izdevies palielināt noietu un tirgus daļu visos pašreizējos noieta tirgos Apvienotajā Karalistē un citviet Eiropā.

“Ražošanu, izmantojot jaunās iekārtas, plānots uzsākt līdz šī gada beigām, un tas jau nākamgad uzņēmumam ļaus palielināt apgrozījumu vismaz par 80%. “iCotton”, neskatoties uz COVID-19 vīrusa radīto ekonomisko krīzi, šobrīd strādā ar pilnu jaudu 24 darba stundu režīmā. Kokvilnas auduma izejvielas, kuru ražošanu uzsāksim gada beigās, tiek izmantotas gan dažāda veida antibakteriālo salvešu, gan sejas masku ražošanā, pēc kurām tirgū ir milzīgs pieprasījums. Savukārt produktu sortimenta papildinājumi ļaus nostiprināt uzņēmuma pozīcijas mūsu noieta tirgos visā Eiropā,”

 – stāsta uzņēmuma “iCotton” valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis.

Uzņēmumā “iCotton” šobrīd nodarbināti 115 cilvēki, un uzņēmuma attīstības plāni līdz gada beigām uzņēmumā radīs vēl vairāk nekā 65 jaunas darbavietas.

Uzņēmums “iCotton” nodarbojas ar kokvilnas produktu, mitro salvešu un higiēnas preču ražošanu. 95% uzņēmuma saražotās produkcijas tiek eksportēti uz ārvalstīm. “iCotton” galvenie noieta tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, Ukraina. Tāpat uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lielbritāniju, Skandināvijas valstīm, Poliju, Uzbekistānu, Ķīnu, Vjetnamu, Franciju, Itāliju, Čehiju, Slovākiju, Rumāniju un Ungāriju.

“2019.gadā “iCotton” apgrozījums palielinājās līdz 25 miljoniem eiro, divu gadu laikā pieaugot par vairāk nekā 45%. Savukārt 2020.gada pirmajos trīs mēnešos uzņēmuma apgrozījums ir 6,5 miljoni eiro, kas ir tādā pašā līmenī, kā 2019. gada pirmajā ceturksnī. Plašais produktu klāsts, kvalitāte, inovācijas ļāvušas uzņēmumam dažu gadu laikā vairākkārt kāpināt gan saražotās produkcijas apjomu, gan apgrozījumu, tāpēc arī nākamo gadu laikā mūsu prioritāte būs uzņēmuma modernizācija, produktu klāsta palielināšana, kā arī zinošu speciālistu piesaiste darbam uzņēmumā,”

 – norāda S.Binkovskis.

2013.gadā dibinātais SIA “iCotton” ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu kokvilnas produktiem. Šobrīd SIA “iCotton” ir viens no lielākajiem vates disku un personīgās higiēnas produktu ražotājiem Eiropas Savienībā un NVS valstīs ar vienu no modernākajām kokvilnas pārstrādes ražotnēm Eiropā.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk