Image

Lai nodrošinātu finanšu plūsmas stabilitāti, kas nepieciešama dabasgāzes infrastruktūras ikdienas darbības nodrošināšanai un paralēli notiekošo modernizācijas darbu vajadzībām, kā arī, lai uzlabotu uzņēmuma likviditātes radītājus, vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS Conexus Baltic Grid” (Conexus) uz diviem gadiem piesaistījis overdraftu 35 miljonu apmērā. 

Conexus pārvaldībā ir Latvijas dabasgāzes pārvades sistēma un  viena no modernākajām dabasgāzes krātuvēm Eiropā – Inčukalna pazemes gāzes krātuve (PGK), kas ir nozīmīgs stratēģiskais objekts visā Baltijas reģionā.

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis:

“Laikā, kad ir tik mainīga ekonomiskā situācija, mums ir svarīgi atbalstīt stratēģiski nozīmīgu valsts uzņēmumu, lai tas varētu nodrošināt drošu un nepārtrauktu ikdienas darbību, kā arī saglabātu ambīcijas īstenot jaunus ilgtermiņa investīciju projektus Baltijas valstu enerģētiskās stabilitātes nodrošināšanai.”

Conexus valdes loceklis Mārtiņš Gode:

“Mūsu svarīgākais uzdevums ir nodrošināt dabasgāzes infrastruktūras darbības nepārtrauktību, drošību un attīstību, un bieži vien visu šo mērķu radītie faktori veido nepieciešamību nodrošināties visiem iespējamajiem riskiem. Tieši tāpēc noslēgto finanšu darījumu vērtēju kā nozīmīgu soli uzņēmuma darbības stiprināšanai.”

Conexus šobrīd realizē Eiropas kopējās nozīmes projektus –  Inčukalna PGK modernizāciju un Latvijas-Lietuvas gāzes starpsavienojuma uzlabošanu. Tāpat uzņēmums aktīvi darbojas ilgtspējīgo gāzu pārvadīšanas un uzglabāšanas risinājumu pētīšanā, kuru ietekme Latvijā būs nozīmīga tuvākajos gados.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā: 
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

 

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk