Šī gada 25. aprīlī pēc pārcelšanās uz jaunām telpām durvis vēris SEB Inovāciju centrs. Sākotnēji tas atklāts jau 2018. gadā un atradās Vecrīgā, bet nu pārcēlies uz pieejamākām telpām Rīgā, K. Barona ielā 20. SEB Inovāciju centrs izveidots ar mērķi radīt ērtu vidi, kur iesaistīt uzņēmējus, sadarbības partnerus un ikvienu sabiedrības locekli dažādās inovāciju aktivitātēs.

SEB Inovāciju centri visās Baltijas valstīs rada vidi uzņēmumu uzplaukumam – vietu, kur uzņēmēji var saņemt atbalstu, mācīties, sadarboties un sasniegt savus mērķus. Šī vide atvieglo eksperimentēšanu sadarbībā ar fintech, akadēmisko sektoru un uzņēmumiem, lai veidotu jaunas, inovatīvas partnerības.

“SEB Inovāciju komandas mērķis ir veicināt izpratni par inovāciju vadību un uzņēmējdarbību, sniegt atbalstu šīm ekosistēmām un veidot jaunas sadarbības, iesaistoties kopradē. Jaunās telpas ir palīgs ceļā uz šo mērķu sasniegšanu. Tās palīdz veidot radošu vidi, kur atrast nākotnes biznesa modeļus sadarbībai ar citiem uzņēmumiem. Kopumā Inovāciju centrs tika radīts visiem – gan bankas klientiem un darbiniekiem, gan arī sadarbības partneriem,” skaidro SEB bankas Inovāciju vadītāja Ance Āboliņa.

Ance Āboliņa, SEB Bankas Inovāciju vadītāja

Inovāciju centrs kļūs arī par dažādu izaugsmes un attīstības programmu mājvietu. Atbalsts inovāciju un uzņēmējdarbības ekosistēmām tiek sniegts caur dažādām grantu programmām, mentorējot uzņēmīgos dažādos projektos un sniedzot atbalstu pasākumu norisē. Savukārt izpratnes veicināšana par inovāciju vadību un uzņēmējdarbību tiek veidota gan caur Izaugsmes programmu mazo un vidējo uzņēmumu segmentam, gan arī iekšēji caur Dizaina sprintu SEB darbiniekiem un YouthLAB praksi studentiem.

“Plānojam papildināt savu aktivitāšu klāstu un šobrīd esam darbu procesā, lai nodrošinātu klientiem darbnīcas, popularizējot ideju vadības sadarbībā ar Ideju un inovāciju institūtu, kā arī, sadarbojoties ar Izaugsmes programmas absolventu skolu “Patnis”, veidojam darbnīcu programmu vidusskolēniem vasaras periodā,” stāsta Ance Āboliņa.

Kopumā līdz šim SEB Izaugsmes programmu absolvējuši 83 uzņēmumi, YouthLAB prakses programmā piedalījušies vairāk nekā 350 studenti, dažādus pasākumus Inovāciju centra telpās rīkojuši vairāk nekā 50 uzņēmumi un biedrības, kā arī radīti 35 jauni koncepti, Dizaina sprintā piedaloties vairāk nekā 275 bankas darbiniekiem.

Par sadarbību ar SEB Inovāciju centru, aicinām sazināties ar Inovāciju vadītāju Anci Āboliņu, rakstot uz e-pastu: ance.abolina@seb.lv

Papildu informācijai:
Anete Igaune, SEB bankas uzņēmuma attīstības komunikācijas vadītāja – 26455568, anete.igaune@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. decembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 533 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 123 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk