Image

SEB banka piešķīrusi finansējumu 9,9 miljonu eiro apmērā Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājam „Kaamos”. Finansējums paredzēts dzīvojamo māju projekta „Moho Park” būvniecībai Mežaparkā, kur kopumā plānots ieguldīt 15 miljonus eiro. Projekts paredz divas divpadsmitstāvu ēkas ar 154 dzīvokļiem, un plānots, ka pirmos dzīvokļus pircēji saņems 2023. gada sākumā. Šis ir otrais „Kaamos” projekts Rīgā, ko finansē SEB banka.

 

„Moho Park” („mo-ho” – „modern homes”) ir jauns dzīvojamo māju projekts Mežaparkā, kura celtniecība tika uzsākta šī gada vasarā. Projektā paredzēts mūsdienīgu dizainu apvienot ar augstu energoefektivitāti un veselīgu iekštelpu klimatu. Energoefektivitāti – gandrīz nulles enerģijas ēkas – nodrošinās uz jumta izvietotās saules baterijas, logi ar trīskāršo stiklu, siltās grīdas apkure, kā arī ventilācija ar rekuperāciju, kas būs katrā dzīvoklī un uzturēs veselīgu mikroklimatu. Tāpat iedzīvotājiem būs pieejama arī elektroauto uzlāde.

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis:

“Kaamos grupa ir SEB ilggadējs sadarbības partneris, ar kuru kopā mums ir izdevies attīstīt vairākus nekustamo īpašumu projektus Igaunijā, savukārt Rīgā šis ir jau otrais. Uzņēmumam ir ļoti augsti būvniecības kvalitātes standarti, īstenojot energoefektīvus dzīvojamo un biroja ēku projektus. Esam gandarīti par uzņēmuma vēlmi turpināt projektu attīstību Latvijā, kur joprojām redzam nepieciešamību pēc kvalitatīva un energoefektīva dzīvojamā fonda. Saskaņā ar šovasar veiktās SEB aptaujas datiem, 73% iedzīvotāju, mainot dzīvesvietu, lielu uzmanību pievērstu tieši mājokļa uzturēšanas, siltumapgādes un elektroenerģijas izmaksām. Arī ikdienā redzam, ka privātpersonu interese par energoefektīviem jaunajiem projektiem arvien pieaug, tāpēc ir būtiski, lai pieprasījumam sekotu atbilstošs piedāvājums.”

Kaamos” vadītājs Latvijā Guntars Cauna:

“Moho Park” Kaamos grupai ir nozīmīgs projekts, jo šīs ēkas atbilst visiem nākotnes pieprasījuma standartiem. Praktiski visi projektā iestrādātie risinājumi jau ir kā kvalitātes standarts Kaamos realizētajos projektos Tallinā. Skatoties ar pircēju acīm, mēs piedāvājam drošu nākotnes produktu, kas būs dzīvotspējīgs arī ilgus gadus pēc ēku nodošanas ekspluatācijā. Arvien vairāk tiek likts uzsvars uz emisiju samazināšanu gan ēkas būvniecības laikā, gan arī pēc tam – ēkas lietošanas laikā. Katram dzīvoklim ir arī dzīve pēc pirmās pārdošanas, līdz ar to mūsu klienti, kuru interese un pārdošanas aktivitāte ir augstāka, kā cerēts, ļoti atzinīgi novērtē šos ilgtspējīgos risinājumus. Šoruden tieši SEB bankas organizētajā konferencē tika ļoti daudz runāts par ietekmi uz vidi un arvien lielāku nepieciešamību domāt „zaļāk” arī būvniecības nozarē. Esam gandarīti, ka arī šajā projektā SEB banka ir mūsu partneris, un tas nozīmē, ka esam uz viena viļņa ilglaicīgās sadarbības turpinājumā.”

„Kaamos” grupa ir Igaunijas kapitālsabiedrība, kas dibināta 2002.gadā un nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību, kokapstrādi, zaļo enerģiju, kā arī iegulda jaunuzņēmumos. Grupas uzņēmumi darbojas Igaunijā, Latvijā un Baltkrievijā, kopumā nodarbinot vairāk nekā 370 darbiniekus. Iegūtā pieredze, klientu un sadarbības partneru uzticība ir sekmējusi uzņēmuma attīstību un ienākšanu Latvijas tirgū 2019. gadā, īstenojot projektu „Divi krasti” Ķengaragā.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk