Image

Lai izglītotu jauniešus vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.–9. klase) dažādos finanšu pratības jautājumos,  Finanšu nozares asociācija, Junior Achievement Latvia un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība no 12. maija līdz 31. maijam organizēja “European Money Quiz” nacionālo viktorīnu, kurā piedalījās 70 klases no visas Latvijas.

Nacionālajā viktorīnā augstākos rezultātus uzrādījusi Ludzas pilsētas ģimnāzijas 9.a klase ar skolotāju Žannu Dukaļsku. Otrās vietas ieguvēji ir Limbažu 3. vidusskolas 7.a klase, trešās vietas – Limbažu 3. vidusskolas 7.b klase, ceturtās vietas – Salacgrīvas vidusskolas 8.b klase, savukārt piekto vietu ieguvusi privātās pamatskolas “Gaismas tilts 97” 9. klase.

Divi skolēni no uzvarētāju klases kopā ar skolotāju 16. jūnijā piedalīsies Eiropas Banku federācijas attālināti organizētajā pasākumā, kā arī, kad ceļošanas apstākļi būs droši, dosies izglītojošā braucienā uz Briseli. Tāpat visas uzvarētāju klases piedalīsies izglītojošās aktivitātēs vai saņems izglītojošas balvas no Swedbank, SEB, Luminor, Citadele un BlueOrange Bank.

“Lai arī viktorīna, ārkārtējās situācijas dēļ, šogad notika tiešsaistē, ir gandarījums par lielo dalībnieku skaitu, kuri parādījuši savas zināšanas un prasmes dažādos finanšu jautājumos. Nacionālajā finālā piedalījās 70 klases ar vairāk nekā 1000 skolēniem no visas Latvijas. Šie skaitļi apliecina, ka Eiropas Banku federācijas iniciatīva veicināt jauniešu finanšu pratību ir nozīmīga, vērtīga un noteikti turpināma,”

 – norāda Asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

“Esam priecīgi par uzvaru “European Money Quiz” nacionālajā finālā! Daudz pozitīvu emociju! Piedalāmies viktorīnā 2. gadu. Mācījāmies, gatavojāmies. Pērn ieguvām 3. vietu. Audzēkņiem ļoti patika balva – “Swedbank” Finanšu laboratorijas apmeklējums, kur katrs skolnieks, praktiski darbojoties, guva pieredzi finanšu pratībā,“

 – min Ludzas pilsētas ģimnāzijas Sociālo zinību skolotāja Žanna Dukaļska.

Saskaņā ar “Kahoot!” pieejamajiem datiem, gatavojoties finālam, iepriekš sagatavotās finanšu pratības viktorīnas tika izspēlētas 3500 reižu, piedaloties 7000 spēlētājiem.

“Kahoot!” ir bezmaksas mācību platforma skolotājiem, kas ir pielāgota spēlei klasē, ļaujot ne vien pārbaudīt skolnieku zināšanas, bet arī salīdzināt viņu veikumu. Spēle tiek demonstrēta uz lielā ekrāna, savukārt skolēni uz jautājumiem atbild savās ierīcēs. “Kahoot!” platformā skolotāji var veidot savas viktorīnas vai izmantot esošās.

“European Money Quiz” viktorīna ir Eiropas Banku federācijas (EBF) iniciatīva, kas tiek īstenota sadarbībā ar banku asociācijām 28 Eiropas valstīs. Šis ir trešais gads, kad EBF izmanto bezmaksas mācību platformu “Kahoot!”, lai veicinātu finanšu pratību skolēnu vidū.

Vairāk par viktorīnu: https://ej.uz/EMQ2020

EMQ uzvaretaji

Papildus informācijai:

Sabīne Spurķe

Finanšu nozares asociācijas

Komunikācijas vadītāja

+371 20604166

sabine.spurke@financelatvia.eu

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk