Image

Jau ceturto gadu, lai izglītotu jauniešus vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.–9. klase) finanšu pratības jautājumos, Finanšu nozares asociācija, Junior Achievement Latvia un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība organizēja “European Money Quiz” nacionālo viktorīnu, kurā piedalījās 30 klases no visas Latvijas.

Nacionālajā viktorīnā augstākos rezultātus uzrādīja Pāvilostas pamatskolas 8.klase ar skolotāju Āriju Paipu. Otrās vietas ieguvēji ir Limbažu vidusskolas 7.a klase, trešās vietas – Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.b klase, ceturtās vietas – Rīgas Purvciema vidusskolas 9.c klase, savukārt piekto vietu ieguvusi Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas 8.b klase.

Divi skolēni no pirmās vietas ieguvušās klases 20. aprīlī piedalīsies Eiropas Banku federācijas organizētajā “European Money Quiz” viktorīnas Eiropas finālā. Tāpat uzvarētāju klases saņems īpašas balvas no “European Money Quiz” nacionālās viktorīnas atbalstītājiem: Swedbank, Luminor banka, Citadele banka, Baltic International Bank un Signet Bank.

“Uzskatu, ka konkurss ļauj gūt jaunas zināšanas finanšu jomā, veicina skolēnu komandas darbu un, zināmā mērā, iziet  ārpus ierasto mācību priekšmetu rāmjiem. Lielais jautājumu skaits un atbildēm ierobežotais laiks lika ļoti, ļoti koncentrēties. Toties rezultāts ir tā vērts. Skolēni ir patiesi sajūsmā, ka spēj konkurēt Latvijas mērogā, lai arī pārstāv mazu skolu. Ir jādara, un viss sanāks,” stāsta Pāvilostas pamatskolas vēstures un sociālo zinību skolotāja Ārija Paipa.

Ņemot vērā Eiropas valstīs ieviestos COVID-19 ierobežojošos drošības pasākumus, “European Money Quiz” viktorīna Eiropas līmenī, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, notiks attālināti tiešsaistē.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

“European Money Quiz” notiek kopš 2018. gada. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 30 Eiropas valstīm. Viktorīnu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību. Nacionālajā finālā viktorīnas jautājumi ir latviešu valodā, savukārt Eiropas mēroga fināla viktorīna notiek angļu valodā.

Asociācija ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu skolēniem sagatavoties nacionālajam finālam. Aicinām skolotājus arī ikdienas darbā izmantot viktorīnas, lai padarītu mācību procesu interaktīvu un aizraujošu.

Eiropas naudas nedēļa

Eiropas naudas nedēļa ir ikgadēja iniciatīva, kas veicina finanšu pratību visā Eiropā. Visas nedēļas garumā katru gadu martā 30 + valstīs notiek simtiem pasākumu, lai atzīmētu finanšu pratību Eiropā. Nedēļa ir tapusi, lai sakristu ar globālo naudas nedēļu un daudzām nacionālajām naudas nedēļām, kuras tiek aizvadītas visā Eiropā. Eiropas naudas nedēļu organizē valstu banku asociācijas visā Eiropā koordinējoties ar Eiropas banku federāciju. 2021. gadā Eiropas Naudas nedēļa notika 22. – 26. martam.

 

Sagatavoja:

Armands Onzuls
Finanšu nozares asociācijas konsultants
armands.onzuls@financelatvia.eu; +371 28861674

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk