Image

Viena no vecākajām bankām Latvijā – AS Expobank – atzīmē 30 gadu jubileju. Pēdējos gados banka piedzīvojusi būtiskas pārmaiņas, pilnībā mainot darbības stratēģiju un ieviešot jaunu biznesa modeli un jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Bankas kredītportfelis šī gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 50%, bet bankas aktīvi bija par 41,2% jeb 25,358 miljoniem eiro vairāk nekā 2020. gada beigās.

“Pēdējos gados banka veikusi būtiskas investīcijas, lai savā ikdienas darbībā ieviestu digitālos risinājumus, kā arī pilnībā mainītu biznesa virzienu. Sākt no nulles – tas ir liels izaicinājums ikvienam uzņēmumam, kas sākuma posmā ietekmē arī peļņu. Bankas piesaistīto noguldījumu apmērs šogad pirmajā pusgadā pieaudzis par 95,8%, kas liecina – izvēlētā pieeja, kuras fokusā ir vietējais klients, viņa ērtības, laika un citu resursu taupīšana, ir t.s. jaunais normālais,”

stāsta AS Expobank valdes priekšsēdētājs Rolands Legzdiņš.

“Sistēmu (tehnoloģiskā) mantojuma savienošana ar mūsdienu prasībām ir izaicinājums ikvienai bankai – tas ir sarežģīti un brīžiem pat neiespējami. Lai nodrošinātu darbības nepārtrauktību un izmaksu samērīgumu, jāpieņem lēmumi – kādas funkcijas paliek bankas darbinieku pārziņā, bet kādas – iespējams aizvietot ar digitāliem risinājumiem. Esmu pārliecināts, ka nākotnē aizvien vairāk darbības tiks automatizētas,”

piebilst R. Legzdiņš.

AS Expobank dibināta 1991. gadā, tā ir viena no pirmajām neatkarīgās Latvijas bankām. 2019. gada sākumā īstenotās pārmaiņas iezīmēja jaunu startu bankas attīstībā, kas paredz konkurētspējīgu kreditēšanas pakalpojumu piedāvājumu korporatīvajiem klientiem, termiņnoguldījumu izvietošanas iespējas privātpersonām, brokeru pakalpojumus, kā arī inovatīvu finanšu tehnoloģiju ieviešanu.

Bankas galvenie darbības virzieni ir korporatīvā kreditēšana, termiņnoguldījumu piesaiste no fiziskām un juridiskām personām, kā arī citi ikdienas pakalpojumi. No šī gada banka piedāvā arī faktoringa pakalpojumu. Lai gan liela daļa bankas klientu ir tieši no Rīgas, aktīvi tiek strādāts arī ar uzņēmumiem reģionos. Arī nākotnē, plānotā digitalizācijas attīstība palielinās sadarbības iespējas uzņēmumiem no reģioniem. Klientu ērtībai, no šī gada jūlija ir pieejama jauna mājaslapa. Drīzumā būs pieejama arī jauna mūsdienīga internetbanka un vairāki citi tehnoloģiski risinājumi.

 

Papildu informācijai:
Anna Andina
AS Expobank sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja
26189214, anna.andina@expobank.eu

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk