Image

AS “Expobank” parakstījusi kredītlīnijas līgumu 450 000 EUR apmērā ar agroproduktu (dzīvnieku, mājdzīvnieku, zivju barības un organiskā mēslojuma) tirgotāju, uzņēmumu SIA “L.J. Linen”, kas sadarbojas ar lielākajiem ražotājiem Eiropā, Krievijā, Āzijā, Āfrikā un Dienvidamerikā. Finansējums tika piešķirts piesaistot Altum kredītgarantijas atbalsta programmu. Kredītlīnijas mērķis ir apgrozāmo līdzekļu papildināšana – jaunu eksporta tirgu apguve un biznesa paplašināšana.

SIA “L.J. Linen” vadītājs Jānis Kuļikovskis norāda:

“Zināmā mērā pandēmija mūsu uzņēmumam ir nākusi par labu, jo cenu svārstības pasaulē ir sekmējušas uzņēmuma rentabilitāti. Nākotnē plānojam palielināt apgrozījumu ar esošo produktu klāstu, tāpēc kredītlīniju izmantosim, lai turpināt attīstīt biznesu. Eksporta tirgu paplašināšanai izvēlamies apgūt nākamo no mūsu mērķa tirgiem – Āfriku.”

“Finansējums biznesa turpināšanai un paplašināšanai ir būtisks dažādu nozaru uzņēmumiem un esam gandarīti redzēt, ka, neraugoties uz nestabilajiem darbības apstākļiem pandēmijas laikā, SIA “L.J. Linen” ir izdevies saglabāt ieņēmumu apjomus, kā arī pagājušo gadu noslēgt ar peļņu. Arī uzņēmuma daudzu gadu pieredze lopbarības vairumtirdzniecībā, biznesa kontakti visā pasaulē un fakts, ka uzņēmuma galvenais akcionārs un vadītājs ir uzņēmējs ar mūsdienīgu izglītību un plašu biznesa attīstības redzējumu, bija vieni no iemesliem, kādēļ tika pieņemts lēmums par labu kredītlīnijas piešķiršanai. Jāpiezīmē, ka finansējums tika piešķirts piesaistot, ka papildus nodrošinājuma instrumentu – kredīta garantiju no valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM,”
– norāda AS “Expobank” valdes loceklis Vasilijs Karpovs.

“Esam gandarīti ar ALTUM garantiju izaugsmes ceļā atbalstīt uzņēmumu L.J. Linen, īstenojot projektu, kas palīdzēs palielināt darbības jaudu un eksporta apjomus. Uzņēmumi kopumā arvien aktīvāk izmanto ALTUM garantijas, kas palīdz  banku finansējumu saņemt nepieciešamajā apjomā un ar izdevīgākiem nosacījumiem, savukārt bankai sniedz drošības sajūtu, investējot uzņēmumu attīstības projektos,”
-norāda Inese Zīle, ALTUM valdes locekle.

Uzņēmums “L.J. Linen” ir dzīvnieku barības, mājdzīvnieku barības, zivju barības,, organiskā mēslojuma, kā arī svaigas un saldētas pārtikas vairumtirgotājs. Tas ir ģimenes uzņēmums otrajā paaudzē ar vairāk nekā 27 gadu pieredzi.

AS Expobank ir viena no vecākajām bankām Latvijā, tā dibināta 1991. gadā un šogad svin 30 gadu jubileju. 2019. gada sākumā banka pilnīgi mainīja darbības stratēģiju un ieviesa jaunu biznesa modeli, uzsākot savas tirgus daļas palielināšanu Latvijas finanšu tirgū. Tas iezīmēja jaunu startu bankas attīstībā, kas paredz konkurētspējīgu kreditēšanas pakalpojumu piedāvājumu korporatīvajiem klientiem, termiņnoguldījumu izvietošanas iespējas privātpersonām, brokeru pakalpojumus, kā arī inovatīvu finanšu tehnoloģiju ieviešanu.

Papildu informācijai:
Anna Andina
AS Expobank sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja
26189214, anna.andina@expobank.eu

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk