Image

AS Expobank parakstīja līgumus par līdz šim apjomīgāku refinansēšanas projektu ražošanas uzņēmumam ārpus Rīgas – tika refinansētas kredītsaistības 2,2 miljonu eiro apmērā Valmierā strādājošajam uzņēmumam SIA V.L.T.

“Finansējums saistību refinansēšanai, biznesa turpināšanai vai attīstīšanai nepieciešamas ne tikai uzņēmumiem Rīgā, ir svarīgi atbalstīt arī reģionus, īpaši, ja runa ir par veiksmīgu ražošanas uzņēmumu,”

– saka AS Expobank valdes loceklis Vasilijs Karpovs.

“SIA  V.L.T. īpaši gribas izcelt par spēju veiksmīgi ražot ekoloģisku iepakojumu, kas kļūst arvien pieprasītāks visā pasaulē. Esam gandarīti, ka uzņēmumi novērtē bankas individuālo pieeju katram klientam un izvēlas mūs kā uzticamu sadarbības partneri, kurš turklāt piedāvā izdevīgus finansēšanas nosacījumus.”

“Esošo saistību refinansēšanu izvēlējāmies, jo sadarbība ar līdzšinējo banku sāka “stagnēt”,”

 – stāsta SIA  V.L.T. ražošanas vadītājs Jānis Mūrnieks.

“Mēs vēlamies attīstīties, investēt jaunos produktos un diferencēt savu sortimentu. Expobank speciālisti saprata un atbalstīja mūsu vēlmi attīstīties un piedāvāja ļoti perspektīvus sadarbības nosacījumus.” 

“Vēlmei diferencēt sortimentu ir ļoti vienkāršs iemesls – šobrīd akūti trūkst izejmateriālu. Atkritumu šķirošana Latvijā, Baltijā, pat Eiropā pašlaik nespēj nodrošināt tirgus pieprasījumu un mūs ar nepieciešamo pārstrādājamā papīra daudzumu. Pēdējā gadā ļoti jūtamas ir tirgus izmaiņas, saistībā ar ikdienas ierobežojumiem. Vairāk iepakojuma nonāk mazumtirdzniecībā, līdz ar to mājsaimniecībās, nevis paliek noliktavās. Šis aspekts izgaismo problēmu, ka esam vēl tālu līdz efektīvai mājsaimniecību atkritumu šķirošanai, jo iedzīvotāji papīru vienkārši izmet sadzīves atkritumos vai sadedzina, nevis šķiro un nodod otrreizējai pārstrādei,”

– piebilst J.Mūrnieks. 

SIA V.L.T. dibināts 1992. gadā, uzsākot darbību kā lauksaimniecības tehnikas mazumtirgotājs. 1998. gadā uzņēmums no Somijas iekārtu ražotāja Huhtamaki Oy iegādājās iekārtu olu kastīšu un olu transportēšanas paliktņu ražošanai, ar to aizsākot olu iepakojuma ražošanu. Turpmākajos gados iegādātas vēl citas iekārtas, kļūstot par lielāko olu kastīšu un olu transportēšanas paliktņu ražotāju Baltijas valstīs. Pašlaik SIA V.L.T. ražo vairāk nekā 40 miljonus produkcijas vienību gadā, no kuriem apmēram 80% ir olu kastītes, bet 20% – olu transportēšanas paliktņi. Aptuveni 85% saražotās produkcijas tiek eksportēta uz Poliju, Lietuvu, Igauniju, Vāciju. Ražošanas galvenā izejviela kartona iepakojums, avīzes un dažāds papīrs. Uzņēmums strādā četrās maiņās, kopumā nodarbinot līdz 50 darbiniekiem.

Kā norāda uzņēmumā, COVID-19 pandēmija strauji veicinājusi tendenci vairāk gatavot mājās, kādēļ visā pasaulē ir pieaudzis olu patēriņš, kas savukārt veicina pieprasījumu pēc olu iepakojuma. Turklāt aizvien lielāku uzmanību patērētāji pievērš pārtikas preču iepakojumam, kas sekmē to, ka olu ražotāji pakāpeniski atsakās no plastmasas olu iepakojuma un izvēlās videi draudzīgāku un otrreiz pārstrādājamu iepakojumu.

AS Expobank ir viena no vecākajām bankām Latvijā, tā dibināta 1991. gadā un šogad svin savu 30 gadu jubileju. 2019. gada sākumā banka pilnīgi mainīja darbības stratēģiju un ieviesa jaunu biznesa modeli, uzsākot savas tirgus daļas palielināšanu Latvijas finanšu tirgū. Tas iezīmēja jaunu startu bankas attīstībā, kas paredz konkurētspējīgu kreditēšanas pakalpojumu piedāvājumu korporatīvajiem klientiem, termiņnoguldījumu izvietošanas iespējas privātpersonām, brokeru pakalpojumus, kā arī inovatīvu finanšu tehnoloģiju ieviešanu.

 Papildu informācijai:
Anna Andina
AS Expobank sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja
26189214, anna.andina@expobank.eu

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk