Image

30. jūnijā Finanšu nozares asociācijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī citi finanšu sektora pārstāvji tikās ar labklājības ministru Gati Eglīti, lai pārrunātu pensiju ilgtspējas aktuālos jautājumus. Finanšu nozares asociācija atsaucās ministra aicinājumam parakstīt kopīgu sadarbības memorandu, lai turpinātu iesākto darbu pie pensiju ilgtspējas sistēmas pilnveides un veicinātu sabiedrības izpratni par to, kā arī aicināja šim memorandam pievienoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Latvijas Bankas pārstāvjus.

Tikšanās laikā finanšu nozares pārstāvji uzsvēra, ka Valsts fondēto pensiju shēmām (VFPS) ir būtiska loma pensiju sistēmas stabilitātes nodrošināšanā. Pēc šī brīža makroekonomiskiem aprēķiniem katram otrajam Latvijas iedzīvotājam draud risks nonākt zem nabadzības sliekšņa, jo apmēram 1/3 Latvijas darbspējīgo iedzīvotāju neveic sociālās apdrošināšanas iemaksas, vai arī maksā tās no minimālās algas.

Finanšu nozares pārstāvji piedāvā turpināt diskusijas par vairākiem pensiju sistēmas uzlabojumiem, kas turpmāk nodrošinātu plašāku informācijas pieejamību un konsultācijas VFPS dalībniekiem un veicinātu ieguldījumus vietējā ekonomikā. Tāpat būtiski stiprināt darba devēja lomu pensiju nodrošināšanā caur ieguldījumiem pensiju trešajā līmenī un veicināt lielo valstu uzņēmumu daļēju kotāciju biržā, lai dažādotu ieguldījumu iespējas Latvijā.

Sabīne Spurķe
E-pasts: sabine.spurke@financelatvia.eu
+371 20604166
Komunikācijas vadītāja
Finanšu nozares asociācija

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk