Image

Finanšu nozares asociācijas (Asociācija) Padomes priekšsēdētājas amatā uz nākamā viena gada termiņu pārvēlēta AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Finanšu nozares asociācijas Padomi turpinās vadīt Ieva Tetere

Ieva Tetere, Asociācijas Padomes priekšsēdētāja, AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja

Asociācijas Padome strādā sešu locekļu sastāvā – Lauris Mencis, AS “Swedbank” valdes priekšsēdētājs, Kerli Vares, “Luminor Bank” AS Latvijas filiāles vadītāja, Valters Ābele, AS “Citadele banka” valdes loceklis, Dmitrijs Latiševs, “BluOr Bank AS” valdes un izpildkomitejas priekšsēdētājs, galvenais izpilddirektors, Inese Zīle, valsts attīstības finanšu institūcijas “Altum” valdes locekle, kā arī Asociācijas Padomes priekšsēdētāja Ieva Tetere, AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja.

“Finanšu sektors lielā mērā ir uzskatāms par visas Latvijas tautsaimniecības mugurkaulu, jo tas nodrošina finansējumu gan uzņēmumu attīstībai, gan arī palīdz uzlabot iedzīvotāju labklājību. Tāpēc būtiski ir nodrošināt ne tikai finanšu sektora stabilitāti un ilgtspējīgu attīstību, bet arī veicināt sabiedrības informētību un izglītotību par savu personīgo finanšu pārvaldību. Tas sevī ietver spēju ne tikai pasargāt sevi no finanšu krāpniecības, bet arī zināšanas par iespējām ļaut saviem brīvajiem līdzekļiem pelnīt. Tādēļ arī turpmāk Asociācijas Padomes priekšsēdētājas amatā iestāšos par finanšu pratības stiprināšanu Latvijas sabiedrībā. Būtisks uzsvars turpmākajos gados būs arī ilgtspējas tēmas skaidrošanai, bankām turpinot būt vienam no galvenajiem virzītājspēkiem zaļās transformācijas veicināšanā,”

uzsver SEB bankas valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Asociācijas mērķis ir sadarbībā ar valsts, nevalstiskā sektora un citu nozaru partneriem mērķtiecīgi uzlabot uzņēmējdarbības un finanšu pakalpojumu vidi Latvijā, kā arī veicināt Latvijas finanšu nozares starptautisko reputāciju un konkurētspēju. Asociācijas Padomes galvenie uzdevumi ir noteikt Asociācijas stratēģiskos darbības virzienus un veidot tās nostāju un apstiprināt pozīcijas stratēģiski būtiskos jautājumos.

Asociācija pastāvīgi strādā pie inovāciju un tehnoloģiju attīstības veicināšanas gan finanšu sektorā, gan citās tautsaimniecības nozarēs. Organizē apmācības, stiprina profesionālās kompetences un attīsta finanšu digitālās prasmes gan nozares darbiniekiem, gan klientiem. Darba fokusā vienmēr ir arī augstāko atbilstības standartu ieviešana un pastāvīga pilnveide atbilstoši reālajam risku līmenim, kā arī sadarbības platformas veidošana ar kompetentajām valsts iestādēm finanšu noziegumu apkarošanā. Attīstība un pilnveide šajās jomās ir svarīga gan Latvijas, gan visas Baltijas ekonomikas izaugsmei un mūsdienīgai, augstākās kvalitātes finanšu pakalpojumu pieejamībai mūsu iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

Šobrīd Asociācija apvieno 32 biedrus un asociētos biedrus, veidojot finanšu, tehnoloģiju un saistīto nozaru sadarbības platformu un interešu pārstāvniecību Latvijā, Baltijā un Eiropā. Asociācija pārstāv arī biedru intereses Latvijas Darba devēju konfederācijā, Eiropas Banku federācijā un Leaseurope, Eiropas Līzinga uzņēmumu asociāciju federācijā.


Sabīne Spurķe

E-pasts: sabine.spurke@financelatvia.eu
+371 20604166
Komunikācijas vadītāja
Finanšu nozares asociācija

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk