Image

SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadu kopīgi rīkotajā grantu programmā “(ie)dvesma” šogad saņemti 75 pieteikumi jaunu biznesa ideju attīstīšanai Pierīgā. Maksimālā naudas summa, uz ko var pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei.

Visvairāk jaunu biznesa ideju plānots attīstīt Siguldas novadā – saņemts 21 pieteikums, kā arī Mārupes novadā – 19 projektu pieteikumi. Jūrmalas pilsētā jaunas idejas vēlas īstenot 14 projektu iesniedzēji, savukārt Ķekavas novadā – 11. Stopiņu novadā saņemti 6 pieteikumi, savukārt Olaines novadā – 4.

Uzņēmēju ieceres un darbības jomas saistītas ar dažādām nozarēm – plānots attīstīt jaunus tūrisma pakalpojumus, ražot tekstilizstrādājumus (apģērbus, rotaļlietas) un pārtikas produktus, kā arī izstrādāt jaunas digitālās platformas. Vairākas idejas saistītas arī ar skaistumkopšanas un medicīnas pakalpojumiem, izglītību, sportu, kā arī apkārtējās pilsētvides labiekārtošanu.

Saņemto pieteikumu atlase notiks trīs kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. Iesniegtos projektus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 12. novembrī.

Grantu programma “(ie)dvesma” norisinās jau ceturto reizi, un tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā. Finansējuma saņemšanai varēja pieteikties gan privātpersonas, kas plāno uzsākt savu biznesu, gan arī jau esoši uzņēmumi, kas veic vai plāno veikt saimniecisko darbību kādā no sešām grantu programmā iesaistītajām pašvaldībām un dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem.

Papildu informācijai:

Elīna Neimane 

SEB bankas privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja

26861570

elina.neimane@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk