Image

Inbank grupas tīrā peļņa 2022. gada trešajā ceturksnī bija 13.4 miljoni eiro, kas ir 3.5 reizes vairāk nekā šajā pašā periodā pagājušajā gadā. Tīrā peļņa gada pirmajos deviņos mēnešos bija 18 miljoni eiro, kas ir 2 reizes vairāk nekā pagājušajā gadā.

“Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, Inbank turpina atrasties uz spēcīgas izaugsmes viļņa. Salīdzinot ar 2021. gada 3. ceturksni, aizdevumu portfelis pieauga par 31%, sasniedzot 711 miljonus eiro. Noguldījumu portfelis gada laikā pieauga par 22% un sasniedza 728 miljonus eiro. Pieauga arī kredītproduktu pārdošanas apjoms, sasniedzot 145 miljonus eiro, kas ir visu laiku augstākais ceturkšņa pārdošanas apjoma rādītājs,”

sacīja Inbank grupas izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Prīts Peldoja (Priit Põldoja).

Raugoties no tirgu viedokļa, Inbank Baltijā turpināja savu rekordaugsto izaugsmi, pēdējā ceturksnī sasniedzot pārdošanas apjomu 91.8 miljonu eiro apmērā. Augstāku procentu likmju un valūtu pavājināšanās apstākļos pārdošanas apjoms Polijā ir stabilizējies 53.1 miljona eiro līmenī ceturksnī, kas ir labākais rādītājs kopš 2022. gada sākuma. „Inbank atrodas labā pozīcijā, lai sasniegtu labus rādītājus dažādos Eiropas tirgos progresīvas digitālās un zaļās ekonomikas attīstības vidē. Mūsu uz produktu inovācijām fokusētā tehnoloģiskā infrastruktūra un stratēģija dod mums iespēju augt dažādās produktu kategorijās un biznesa modeļos,” raksturoja Peldoja.

Šī gada 1. jūlijā Inbank noslēdza nozīmīgu darījumu, pārdodot sev piederošās 29.8% daļas e-komercijas maksājumu risinājumu uzņēmumā, kas sekmēja rekordaugstās peļņas līmeņa sasniegšanu.

Inbank, turpinot savu izaugsmi, šī gada 3. ceturksnī uzsāka savu darbību arī Čehijas tirgū, parakstot pirmos līgumus ar klientiem.

“Inbank pārdošanas apjoms Latvijā 3. ceturksnī pieauga par 35%, salīdzinot ar pagājušā gada 3. ceturksni, augot visos biznesa virzienos un produktu grupās. Sevišķi spēcīga izaugsme bijusi patēriņa un auto kredīta produktiem, vairāk kā 2 reizes audzējot savus pārdošanas apjomus, salīdzinot ar līdzīgu periodu pagājušajā gadā. Inbank Latvijas tirgū turpināja savu izaugsmi, veiksmīgi paplašinot arī savu sadarbības partneru loku, piedāvājot elastīgus un tehnoloģiski pielāgotus preču nomaksas risinājumus un padarot tos pieejamākus vēl lielākam klientu lokam,”

informē Inbank Latvia vadītājs Dainis Skrinda.

Prīts Peldoja atzīmēja, ka neskatoties uz Inbank finanšu rezultātu izaugsmi, makroekonomiskā situācija reģionā saglabājas izaicinoša.

“Inflācija Baltijā ir sasniegusi augstāko līmeni Eiropā, un procentu likmes Polijā uzstāda jaunus rekordus. Ekonomiskās lejupslīdes risks ir nepārprotami palielinājies, un turpmākajos mēnešos mums būs jāpielāgo sava darbība ievērojami sarežģītākā vidē,“

teica Peldoja.

Viņš apstiprināja, ka investīcijas jaunos tirgos un tehnoloģijās noteikti turpināsies, neskatoties uz iespējamajās tirgus svārstībām.

SIA Inbank Latvia pamatdarbības virziens ir patērētāju kreditēšana, tai skaitā finansēšanas risinājumu nodrošināšana sadarbības partneriem un viņu klientiem. SIA Inbank Latvia sadarbojas ar tādiem uzņēmumiem kā 1a.lv, KSENUKAI, Studio Moderna (Top Shop), Bite, Euronics, Ideal, Samsung, OC Vision (Vision Express, Optio, Pasaules optika, Vizionette), Enefit, Garmin, Given, Baltic Data, Karcher, Inchcape Motors, VERTE AUTO un citiem, palīdzot sadarbības partneriem palielināt pārdošanas apjomus, nodrošinot vienkāršu un ātru preču nomaksas pakalpojumu saviem klientiem.

SIA Inbank Latvia ir Igaunijas kredītiestādes Inbank grupas uzņēmums. AS Inbank Igaunijā ir dibināta 2011. un 2014. gadā Inbank uzsāka darbību Latvijā. Dažu gadu laikā Inbank AS ir kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju banku sektorā ar vairāk nekā 150 000 aktīvu klientu un plašu pakalpojumu klāstu.

Inbank ir uz patērētāju finansēšanu fokusēta digitālā banka, kas darbojas Baltijā, Polijā un Čehijā, kā arī papildus piesaista depozītus Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Somijā. Inbank grupas uzņēmumiem ir vairāk nekā 6 000 aktīvu partneru un vairāk nekā 845 000 aktīvu līgumu. Inbank obligācijas tiek kotētas Nasdaq Baltijas biržā.

 

Plašāka informācija:
Monta Tīkmane, SIA “Inbank Latvia”
Aizdevumu mārketinga vadītāja
Tālrunis: +371 29 413 864
e-pasts: monta.ezerlice@inbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk