Image

Finanšu tehnoloģiju kompānija SIA Inbank Latvia, kas ir Inbank AS grupas meitasuzņēmums, 2021. gadā sasniedza 1,2 miljonu EUR peļņu. Inbank Latvia peļņa bija 11% no kopējās grupas peļņas, kura pērn sasniedza 11 miljonu eiro apmēru.

Inbank AS 2021. gadā sasniegusi peļņu 11 miljonu eiro apmērā. Inbank kredītportfelis pieauga par 50%, sasniedzot 605 miljonus eiro. Savukārt noguldījumu portfelis pieauga par 58%, gada beigās sasniedzot 618 miljonus eiro.

2021. gada kopējais pārdošanas apjoms sasniedza 498 miljonus eiro, kas ir par 66% vairāk nekā 2020. gadā. No tirgiem visstraujāk pieauga Polija, kur pārdošanas apjomi palielinājās par 150 % līdz 230 miljoniem eiro.

“Kārtējo reizi mēs pārspējam iepriekš sasniegtos pārdošanas rekordus. Rezultāti liecina, ka patērētāju uzticība Inbank zīmolam turpina pieaugt un finansējuma apjomi pārsniedz līmeni pirms Covid pandēmijas. 2021. gadā guvām visu laiku lielāko peļņu 11 miljonu eiro apmērā, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš. Mēs esam atraduši jaunu līdzsvaru ar mūsu biznesa modeli un šogad iesim uz priekšu ar nedaudz zemākām peļņas normām,”

plānus atklāj Inbank AS padomes priekšsēdētājs Prīts Peldoja (Priit Põldoja).

“Gan Latvijā, gan kaimiņvalstu tirgos pagājušajā gadā Inbank veiksmīgi turpināja pārdošanas stratēģiju, ar pievilcīgu finanšu risinājumu izstrādi paplašinot partneru loku. Tie ir dažādu preču un pakalpojumu tirgotāji, kuriem nodrošinām digitālus un mūsdienīgus risinājumus, kas palīdz veiksmīgi veicināt pārdošanu gan fizisko, gan arī tiešsaistes veikalu kanālos. Tādējādi gan sadarbības partneris, gan klients iegūst mūsdienīgu, ātru un efektīvu pirkuma norēķinu veidu,”

skaidro Inbank Latvia vadītājs Dainis Skrinda.

“Šobrīd īpaši aktuāls pakalpojums ir saules paneļu iegāde,  kuram esam izstrādājuši ļoti izdevīgus finansēšanas nosacījumus, kas pieejami mūsu sadarbības partneriem. Savukārt pircēji ar Inbank pakalpojumiem biežāk sastopas, kad veic lielākus elektrotehnikas vai sadzīves tehnikas pirkumus. Inbank finansēšanas pakalpojums klientam sniedz iespēju sadalīt preces vai pakalpojuma maksu vairākās daļās, tādējādi plānojot un pakārtojot izdevumus savas mājsaimniecības vajadzībām. Mēs savukārt rūpējamies, lai pircējiem iepirkšanās būtu maksimāli vienkārša un nomaksas pakalpojums – saprotams un bez aizķeršanās,”

norāda D. Skrinda.

SIA Inbank Latvia pamatdarbības virziens ir privātpersonu kreditēšana, kā arī finansēšanas pakalpojumu nodrošināšana uzņēmumiem. SIA Inbank Latvia apkalpo tādus uzņēmumus kā 1a.lv, KSenukai, Studio Moderna (Top Shop), Bite, Euronics, Ideal, Samsung, OC Vision (Vision Express, Optio, Pasaules optika, Vizionette), Enefit, Garmin, Karcher, Inchcape Motors un citus, palīdzot sadarbības partneriem palielināt pārdošanas apjomus un nodrošinot vienkāršu un ātru preču nomaksas pakalpojumu to klientiem.

SIA Inbank Latvia ir Igaunijas kredītiestādes Inbank grupas uzņēmums. AS Inbank Igaunijā ir dibināta 2011. gadā, un 2014. gadā Inbank uzsāka darbību Latvijā. Dažu gadu laikā Inbank AS ir kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju banku sektorā ar vairāk nekā 150 000 aktīvu klientu un plašu pakalpojumu klāstu.

Inbank ir uz patērētāju finansēšanu fokusēta digitālā banka, kas darbojas Baltijā, Polijā un Čehijā, kā arī papildus piesaista depozītus Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Somijā. Inbank grupas uzņēmumiem ir vairāk nekā 4 600 aktīvu partneru un vairāk nekā 800 000 aktīvu līgumu. Inbank obligācijas tiek kotētas Nasdaq Baltijas biržā.

Plašāka informācija:
Monta Ezerlīce, SIA Inbank Latvia
aizdevumu mārketinga vadītāja
Tālrunis: +371 29 413 864
e-pasts: monta.ezerlice@inbank.lv

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk