Image

Reaģējot uz straujo enerģijas cenu kāpumu un pieaugošo iedzīvotāju interesi par videi draudzīgiem enerģijas risinājumiem, lai ilgtermiņā samazinātu izmaksas par mājokļu enerģiju, Inbank no šodienas sāk piedāvāt zaļās enerģijas kredītu privātpersonām līdz pat 20 tūkstošu eiro.

“Līdz ar straujo enerģijas cenu kāpumu, patērētāji ir izradījuši lielāku interesi par investīcijām energoefektīvos risinājumos, lai samazinātu mājsaimniecību enerģijas izmaksas. Ar zaļo kredītu vēlamies piedāvāt patērētājiem iespēju veikt vēlamo ieguldījumu, kas, no vienas puses, palīdz kontrolēt ikmēneša izmaksas, bet tajā pašā laikā padara māju videi draudzīgāku. Ilgtermiņā cenas ieguvums no enerģijas izmaksām var būt lielāks par vidējo kredīta maksājumu,” norāda SIA Inbank Latvia vadītājs Dainis Skrinda.

Skrinda aicina iedzīvotājus izmantot arī pieejamos valsts atbalsta instrumentus.

“Iedzīvotāji ir jāiedrošina, apvienojumā ar mūsu zaļās enerģijas kredītu, izmantot arī privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanas valsts atbalsta programmu, kas ļautu samazināt kopējās izmaksas un palielināt vēlamās investīcijas ātrāku atdevi,” uzsver Inbank Latvia vadītājs.

Zaļie kredīti pieejami no 2000 līdz 20 tūkstošiem eiro apmērā, piedāvājums radīts ar mērķi atbalstīt atjaunojamās enerģijas izmantošanu un paaugstināt mājsaimniecību energoefektivitāti. Kredītu var izmantot saules paneļu iegādei, ģeotermālās apkures ierīkošanai, ēkas siltināšanai vai elektromobiļu uzlādes stacijas izbūvei. Pieejamā procentu likme – sākot no 5,9% gadā + 6 mēnešu EURIBOR.

Līdztekus privātpersonu kreditēšanai zaļās enerģijas jomā, Inbank Latvia aktīvi strādā, lai nodrošinātu finansējuma pieejamību arī pie uzņēmuma sadarbības partneriem, kuri nodrošina patērētājus ar atjaunojamajiem energoresursiem. Mērķis ir radīt klientiem un partneriem ērtus maksājumu risinājumus, lai, piemēram, saules paneļu iegāde būtu ērtāka un pieejamāka ikvienam.

Inbank Latvia partnera SIA DCenter valdes loceklis Sandis Latūns uzsver: “Esam gandarīti uzsākt Eiropas zaļo kursu un ietekmēt klimatneitralitāti kopā ar mūsu klientiem un partneriem, nodrošinot iespēju piedāvāt mūsdienu tehnoloģijām atbilstošo klimata tehniku un labāko speciālistu pieredzi. Mūsu mērķis ir iedvesmot tehnoloģiskās pārmaiņas no maziem uzlabojumiem līdz vērienīgiem pilnveidojumiem, kas ļauj ietaupīt līdz pat 75% no mājokļa enerģijas.”

Kopumā līdz 2050. gadam Latvija un arī Eiropas Savienība ir apņēmušās nodrošināt klimatneitrālu ekonomiku, kas nozīmē – siltumnīcefekta gāzu emisijas būs līdzsvarā ar to piesaisti. Lai to sasniegtu, neatsverama ir finansiālo instrumentu pieejamība, lai veidotu stabilu pāreju uz zaļās enerģijas risinājumiem.

“Atjaunojamie energoresursi mums ir pieejami pietiekamā daudzumā tepat Latvijā, tāpēc to izmantošana būtiski palielina mūsu neatkarību no trešo valstu enerģijas importa, piemēram, gāzes. Uzliekot uz mājas jumta saules paneļus, savu energoneatkarību iespējams stiprināt vēl vairāk, jo, kļūstot par elektrības ražotāju lokāli, elektrības cenu svārstības skars vēl mazāk,” komentē SIA Enefit privātpersonu klientu segmenta vadītājs Mārtiņš Vancāns.

Vancāns arī uzsver: “Svarīgi arī atcerēties par iedzīvotājiem, kuri dzīvo dzīvokļos, viņiem piedāvājam pieslēgt tarifa plānu Energoneatkarība, kas ir zaļā elektrība no Baltijas vēja parkiem, šādā veidā iegūstot stabilu elektrības cenu un mazinot atkarību no ārējiem energoresursiem.”

Zaļās enerģijas kredīts pieejams arī Inbank AS Igaunijas un Lietuvas tirgū, tādā veidā sekojot līdzi aktuālajām tendencēm un rūpējoties par vidi un tās ilgtspējīgo attīstību.


Par Inbank Latvia

SIA Inbank Latvia ir Igaunijas kredītiestādes Inbank grupas uzņēmums. Inbank AS Igaunijā ir dibināta 2011. gadā, un 2014. gadā Inbank uzsāka darbību Latvijā. Dažu gadu laikā Inbank AS ir kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju banku sektorā ar vairāk nekā 150 000 aktīvu klientu un plašu pakalpojumu klāstu.

Inbank ir uz patērētāju finansēšanu fokusēta digitālā banka, kas darbojas Baltijā, Polijā un Čehijā, kā arī papildus piesaista depozītus Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Somijā. Inbank grupas uzņēmumiem ir vairāk nekā 4 600 aktīvu partneru un vairāk nekā 800 000 aktīvu līgumu. Inbank obligācijas tiek kotētas Nasdaq Baltijas biržā.

 

 

Plašāka informācija:

Monta Ezerlīce, SIA Inbank Latvia
aizdevumu mārketinga vadītāja
Tālrunis: +371 29 413 864
e-pasts: monta.ezerlice@inbank.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk