Arvien vairāk uzņēmēju izvēlas savās tirdzniecības vietās piedāvāt klientiem iespēju norēķināties ar maksājumu kartēm. Lai katrs uzņēmējs, pat neliels mājražotājs, var atrast sev piemērotu risinājumu, Industra Bank ievieš vPOS – lietotni bezkontakta karšu maksājumu pieņemšanai. 

Arvien lielāks skaits Latvijas uzņēmēju savās tirdzniecības vietās izvēlas uzstādīt ierīces karšu maksājumu pieņemšanai, liecina Finanšu nozares asociācijas dati. Ja 2019. gada beigās iespēju saviem klientiem norēķināties par pirkumu ar karti nodrošināja 14.7 tūkstoši tirgotāju, tad divus gadus vēlāk to skaits jau bija pieaudzis līdz 16.5 tūkstošiem. Un ne velti, jo karšu popularitāte, īpaši, jaunākā gada gājuma Latvijas iedzīvotāju vidū arvien turpina pieaugt.

Savukārt tirgotāju vajadzības ir tikpat atšķirīgas, cik dažādi to darbības jomu veidi, tāpēc Industra Bank, papildus klasiskajiem POS termināļu veidiem ievieš virtuālo jeb vPOS termināli. vPOS ir mobilā lietotne, kas nodrošina mūsu klientiem karšu maksājumu pieņemšanu, aizstājot fizisko POS termināļa ierīci. Lietotni sertificējuši Mastercard un VISA.

Jānis Diedišķis, Industra Bank valdes loceklis, atbildīgs par klientu apkalpošanas un biznesa attīstības jomu,  norāda:

“Mūsu mērķis ir piedāvāt Latvijas uzņēmējiem tādus rīkus, kas palīdz viņiem attīstīt savu uzņēmējdarbību. Lielajiem tirgotājiem piemēroti karšu maksājumu risinājumi mūsu rīcībā jau bija, tāpēc izlēmām papildināt to klāstu ar vPOS – virtuālo POS termināli, kas ir piemērots tirgotājiem ar mazāku apgrozījumu. Piemēram, mājražotājam, tirgojot savus ražojumus tirdziņā, vairs nebūs jālaiž garām klients tikai tādēļ, ka pircējs līdzi paņemto skaidro naudu jau ir iztērējis.”

Lai izmantotu vPOS, uzņēmējam nepieciešams viedtālrunis ar Android operētājsistēmu (9 vai jaunāku), kas atbalsta NFC tehnoloģiju un interneta pieslēgums šim tālrunim, un, protams, konts Industra Bank un līgums par vPOS lietošanu.

vPOS ļauj pieņemt maksājumus ar bezkontakta kartēm un viedierīcēm ar maksāšanas funkciju, piemēram, viedtālruņiem, viedpulksteņiem un aprocēm. Pircējs nepieciešamības gadījumā pirkumu var apstiprināt ar PIN kodu. Tirgotājs pircējam var izsniegt elektronisko čeku par darījumu, nosūtot to e-pastā vai piedāvājot noskenēt QR kodu. Lietotne pieejama latviešu un angļu valodā. Vairāk par vPOS un citiem Industra POS termināļiem: https://industra.finance/maksajumi/pos-terminali; pieteikšanās – aizpildot anketu.

Par Industra Bank: 

Industra Bank ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar 20.5 tūkstošiem klientu – tūkstotis pieci simti juridisku personu un deviņpadsmit tūkstoši privātpersonu. Banku ir izveidojuši vietējie uzņēmēji, tās darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu. Klientu ērtībai banka piedāvā astoņus apkalpošanas centrus – četri no tiem atrodas Rīgā, savukārt pārējie Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Jelgavā. Vairāk informācijas: https://industra.finance/

Papildu informācijai:
Ieva Zauere
Industra Bank AS
Mārketinga un komunikācijas vadītāja
+371 29485726
ieva.zauere@industra.finance

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk