Image

Ceturtdien, 21. aprīlī, visā Latvijā notika valsts pārvaldes darbinieku un uzņēmēju kopīga iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju”. Vienlaikus turpinās pieteikumu saņemšana vietnē www.ierednieno.org nākamajiem pasākumiem 25.-27.maijā.

Ēnošanas maratonu atklāja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Edmunds Valantis un ekonomikas ministra biroja vadītājs Artūrs Butāns ar SIA “Puratos Latvia” un Tēviņkalna vīna darītavas apmeklējumu, lai pārrunātu uzņēmumu aktuālo problēmjautājumu loku, īpaši saistībā ar atbalsta iespējām. Kā mazos, tā lielos uzņēmējus Latvijā raksturo spēcīga apņemšanās, darbaspējas un neatlaidība, kas arī šobrīd, kad realizācijas tirgi ir ietekmēti, saglabā optimismu uz turpmāko attīstību. Vizītēs pie uzņēmumiem EM vadība  novērtēja arī valsts pārvaldes, kā arī EM veidoto uzņēmējdarbības  regulējumu piemērošanu praksē.

Iniciatīvā “Ierēdnis ēno uzņēmēju” iesaistījās arī Finanšu nozares asociācijas biedri, EM un Finanšu ministrijas pārstāvji kopā ar “SEB Latvia”, “Swedbank Latvia” un  “Signet Bank” vadību iedziļinājās aktuālajos ilgtspējas jautājumos un pārrunāja tālākos sadarbības soļus uzņēmumu kreditēšanas jomā, t.sk. par finansējuma pieejamību un kapitāla tirgus attīstību. Kopā ar EM valsts sekretāra vietnieku Raimondu Lapiņu, cita starpā, tika pārrunāti finanšu pratības veicināšanas pasākumi uzņēmējiem un privātpersonām, īpaši ilgtspējas jautājumos. Tāpat, ar EM pārstāvjiem tika pārrunātas papildu datu atspoguļošanas iespējas Būvniecības informācijas sistēmā, kas palīdzētu veikt Klimata stresa testus un veicinātu Latvijai 2030. gadā noteikto klimata mērķu sasniegšanas uzraudzību.

Konkurences padomes un EM pārstāvji apmeklēja gremošanas slimību centru “GASTRO”, risinot uzņēmēja pieteikto jautājumu par godīgas konkurences nodrošināšanu starp privātajiem, valsts un pašvaldību medicīnas nozares uzņēmumiem.

Iniciatīvā šogad piedalās vairāk kā 100 valsts pārvaldes augstākā līmeņa darbinieki un dažādu nozaru uzņēmēji, kuri klātienē tiekas, lai iedziļinātos uzņēmēju reālajā ikdienā un novērtētu Latvijas uzņēmējdarbības vidi ar “uzņēmēja acīm”.

Pēc pirmās tikšanās dalībnieki ir aicināti sadarboties sešus mēnešus, meklēt labākos risinājumus uzņēmējam aktuālajiem jautājumiem, lai organizētu atkārtotu tikšanos septembrī vai oktobrī, kad plānota ieguvumu novērtēšana.

Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” notiek sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Biznesa savienību, Junior Achievement Latvia un Finanšu nozares asociāciju.

Plašāka informācija par iniciatīvu un tās norisi publicēta iniciatīvas “Ierēdnis ēno uzņēmēju” mājaslapā. Vietnē publicēti arī iepriekš risinātie problēmjautājumi. Vienlaikus aicinām dalībniekus papildināt uzsāktos uzlabojumus ar komentāriem, vai anketā iesniegt jaunus priekšlikumus.

Dalība iniciatīvā “Ierēdnis ēno uzņēmēju” ir uzņēmēja papildu iespēja saņemt individuālas konsultācijas un atbalstu no valsts puses. Uzņēmējs iniciatīvas laikā var pieteikt savu ideju vai problēmjautājumu un nepastarpināti piedalīties tā risināšanā sadarbībā ar atbildīgo valsts pārvaldes darbinieku. Uzņēmējs var izvēlēties ēnošanai vairākus ierēdņus, kuri vienlaicīgi apmeklēs uzņēmumu. Savukārt valsts pārvaldes darbiniekam dalība iniciatīvā ir iespēja iepazīties ar uzņēmēja ikdienas darba pieredzi un izaicinājumiem, kā arī novērtēt savas iestādes veidotā regulējuma piemērošanu praksē. 

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
prese@em.gov.lv
67013193

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk